« Vissza a kérdés-válasz főoldalra

Ez a válasz több mint egy éve került publikálásra. A válaszban szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Anonymus

Adó Kérdező

365 napon túli követelés értékvesztés leírásának adóvonzata | Társasági adó

Címkék: értékvesztés

Értékvesztés leírása és a társasági adó kapcsolódásáról szeretnék iránymutatást kérni.
2009. decemberben vevőkövetelésre értékvesztést képezek 1.000 egységben. Ebből 500 egység olyan, mely 365 napon túli, de még nem behajthatatlan, 500 egység behajthatatlannak minősül. 2009. évi társasági adóalapnál hogyan alakulnak a növelő, illetve a csökkentő tételek?
Szakértő

Munkajog.hu Expert | 2010. március 8. 0:00

Válasz

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Az alábbi csomagokkal előfizethet erre a tartalomra

Kattintson további termékeink és szolgáltatásaink listájához!

Miért jó a kérdés-válasz?

Adózási, számviteli és társadalombiztosítási témában kérdezhet elismert szakértőinktől, akik 5 munkanapon belül szakmai választ biztosítanak.

Újdonságok

 • forint_pénz

  A Liga Szakszervezet a ciklus végéig egy szintre hozná a minimálbért és a létminimumot. Ezen túl érdemeben átírnák a Munka törvénykönyvét és a sztrájktörvényt, valamint a korhatár előtti ellátások rendszerét. Az érdekképviselet mindezekről tárgyalna a kormánnyal.

 • persely

  A kötelező adategyeztetés év végén lejáró határidejére figyelmezteti a pénztártagokat az MNB. Ennek elmulasztása nem jogvesztő, de nagyon kellemetlen lehet.

 • tenger

  Hány nap szabadság jár a munkavállalónak, ha év közben beteg volt, fizetés nélküli szabadságát töltötte, vagy munkaviszonya három hónapos felmentési idő után szűnik meg? Egy egyszerű szabály, amely több értelmezési kérdést is felvet a gyakorlatban.

 • online pénztárgép

  A SAM4S NR-300 Online New és a SAM4S NR-440 Online New kapott engedélyt.

 • adatforgalom, mappák

  Az automatikus információcserét a legmegfelelőbb eszköznek tartják arra, hogy a nemzeti adóhatóságok az őket megillető, külföldön keletkező jövedelemből/vagyonból származó adót beszedhessék - írja az RSM DTM blogja.

Szaklap ajánló

Bejelentkezés

bejelentkezés
Elfelejtett jelszó