« Vissza a kérdés-válasz főoldalra

Ez a válasz több mint egy éve került publikálásra. A válaszban szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Anonymus

Adó Kérdező

Jövedéki termék értékesítésekor készült számla adattartalma, áfa alapja | Jövedéki adó

Címkék: környezetvédelmi termékdíj

Magyar kft. Angliából szerez be jövedéki terméket, és azt jövedéki raktárban tárolja. A raktár tulajdonosa kitároláskor fizetteti meg
a jövedéki adót és a logisztikai költségeket.
A kft-nek a számlát, hogyan kell elkészítenie amikor eladja a jövedéki terméke, ha még a környezetvédelmi termékdíjat is figyelembe vesszük? Mi az áfa alapja? Mit kell a számlán feltüntetni a fenti információk birtokában?
Szakértő

Munkajog.hu Expert | 2008. szeptember 3. 0:00

Válasz

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

'

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kapcsolódó cikkek

 • szemet_bolygó

  Jövőre termékdíjas lesz a mosószer, a szappan, az irodai papír, s még a művirág is.

 • munkás

  Gyorsított ütemben és szóban előadott kormányzati módosítóval formálják az adótörvényt.

 • pénz

  Közeledik április 20-a, az első negyedéves termékdíj bevallási határidő. Az első negyedéves bevallásokat a régi szabályoknak megfelelően kell benyújtani.

 • palack, pet palack

  2013. június 1-i hatállyal módosult a Környezetvédelmi Termékdíjról szóló törvény  A tervezettel ellentétben csak egy leszűkített csomag született, mert a módosítás sajnos csak a legfontosabb dolgokra reagált. A RSM DTM blogja ismerteti a részleteket.

 • nyomtatvány_bevallás_számla

  Közeledik április 20-a, az első negyedéves termékdíj bevallási határidő. Minden szál a NAV-nál fut össze, ezért különösen figyelni kell – írja blogbejegyzésében az RSM DTM.

 • palack, pet palack

  A bérleti rendszerben használt, újrahasználható csomagolószerek után a bérbeadónak januártól már nem kell megfizetnie a termékdíjat. A környezetvédelmi termékdíj 2014-es változásainak egyik legfontosabb eleme az ipari, illetve kereskedelmi termékdíjraktárak intézményének bevezetése 2014. július 1-jétől.

 • palack, pet palack

  A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény (Ktdt.) megfelelő alkalmazása a gyakorlatban komoly kihívást jelent a számviteli szakemberek számára. 2016. január 1-jei hatállyal ismét módosult a törvény: a gépjárművek tartozékainak új átalánydíja és az egyéni hulladékkezelés éves bevallási rendszere mellett a gazdálkodók számára lényegesek lehetnek a kötelezettség keletkezésére, továbbá az újrahasználható göngyölegekre vonatkozó fogalmi pontosítások is. Szakértőnk összefoglalója témakörönként csoportosítva mutatja be a törvénymódosítás fontosabb elemeit.

 • eső, levél, időjárás, zöld

  A bérleti rendszerben használt, újrahasználható csomagolószerek után a bérbeadónak januártól nem kell megfizetnie a termékdíjat - az erről szóló kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

 • palack, pet palack

  Már megszokhattuk, hogy minden évben módosul a termékdíj törvény. Nem lesz ez másként 2016. január 1-től sem. Bár általánosan mindenkit érintő változások nem lesznek, vannak olyan fogalmi változások, pontosítások, és kisebb változtatások, amik egy-egy adott céget bizony lényegi szinten érinthetnek.

 • zászló

  Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a múlt héten az Európai Bizottság az e-útdíjrendszer kialakításának módja, valamint több irányelv nem megfelelő átültetése miatt, emellett pedig a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt is összeegyeztethetetlennek tartja a bizottság az uniós joggal - derül ki az Európai Bizottság honlapjára kedden feltöltött adatokból.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Miért jó a kérdés-válasz?

Adózási, számviteli és társadalombiztosítási témában kérdezhet elismert szakértőinktől, akik 5 munkanapon belül szakmai választ biztosítanak.

Szakértőink

 • Győri Éva

 • Bálint József

 • Lakatos Zsuzsa

  2004-ben végeztem Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán közgazdászként és mérlegképes könyvelőként. Az adóügyekben való jártasságot elengedhetetlennek tartottam, így 2007-ben megszereztem az adótanácsadói, majd az adószakértői képesítést. Közel 12 éves vállalkozói tapasztalattal rendelkezem a számvitel és az adózás területén, és számos kezdő illetve működő vállalkozásnak segítettem adózási témakörökben. Szeretném, hogy a magyarországi vállalkozások számára egy olyan segítség álljon rendelkezésére, mellyel a lehető leghatékonyabban el tudjanak igazodni a jogszabályi útvesztőkben. Célom, hogy ebben alapvető részt vállaljak és ezért igyekszem jól használható, könnyen alkalmazható információkkal támogatást nyújtani.
 • Cserteg Rita

Újdonságok

 • Matolcsy György MNB-elnök

  Nem történt kamatemelés és nem is várható - derül ki az MNB közleményéből.

 • posta

  Kedden a megyeszékhelyeken a főposták 19 óráig lesznek nyitva, a fővárosban egyes posták még tovább.

 • persely

  Az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint az egészség- és önsegélyező pénztárak jól kezdték az idei évet, az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a teljes vagyon az idei első negyedév végén meghaladta az 1279 milliárd forintot, ez éves szinten 8 százalékos emelkedés - mondta Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) elnöke a szövetség keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • ellenőrzés

  A NAV e héten fokozottan ellenőrzi a fővárosi VI. és VII. kerületi jövedéki kiskereskedőket - figyelmeztet honlapján a hatóság.

 • nyitva

  A kedd éjféli szja bevallási határidőre tekintettel több helyen hosszított nyitvatartással várja az adózókat a NAV.