« Vissza a kérdés-válasz főoldalra

Ez a válasz több mint egy éve került publikálásra. A válaszban szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Anonymus

Adó Kérdező

Káresemény könyvelése egyszeres könyvvitel esetén | Számvitel

Címkék: egyszeres könyvvitel

Egyéni vállalkozó gyógyszertárában betöréses lopás történt, az okozott kár összege 1.926 EFt. Rendőrségi feljelentés megtörtént. A könyvelés egyszeres könyvvitel, naplófőkönybe történik.

A kár összegét hogyan lehet e könyvelési formában elszámolni, ha év végi jövedelem 0,vagy ha esetleg van jövedelem?
Szakértő

Munkajog.hu Expert | 2006. szeptember 28. 0:00

Válasz

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Az alábbi csomagokkal előfizethet erre a tartalomra

Kattintson további termékeink és szolgáltatásaink listájához!

Kapcsolódó cikkek

 • könyvelő

  Új szolgáltatást indít 2013. január 1-jétől az Ernst & Young. A cég a régiós és a globális trendekkel összhangban számviteli, könyvviteli, beszámoló-készítési és bérszámfejtési szolgáltatásokat is kínál jövő év elejétől – jelentette be Buzás Dóra, az Ernst & Young Számviteli, Könyvviteli és Beszámolási Üzletágának vezetője.

Miért jó a kérdés-válasz?

Adózási, számviteli és társadalombiztosítási témában kérdezhet elismert szakértőinktől, akik 5 munkanapon belül szakmai választ biztosítanak.

Újdonságok

 • Gabonaösszeírás

  Manapság szinte természetesnek tartjuk (annak tartjuk?), hogy az adókötelezettségek a jövedelmet, a forgalmat és a vagyont terhelik, és az adót pénzben kell megállapítani és megfizetni. Ez viszont csak a modern korra jellemző, alapvetően a XVIII. században elindult fejlődés eredménye. Az ezt megelőző időkben az adóztatók kreativitása a legjobban az adóztatható javak meghatározásában, illetve az adók teljesítésének módjában érvényesült. Az adózás kialakulásáról, az adószedési módszerekről volt szó az előző részben, most az adóztatás tárgyait, teljesítésének módjait kezdjük sorra venni.

 • lakat

  Változni látszik a kereskedők szakszervezetének álláspontja, a vasárnapi nyitva tartásra voksolnak már.

 • anya és gyermek, család, pihenés

  Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.

 • Mars

  2015 novemberétől Magyarország is teljes jogú tagjává válhat az Európai Űrügynökségnek.

 • céges rendezvény

  A vendéglátóipar, az építőipar és a feldolgozóipar lesznek 2015-ben a legkockázatosabb szektorok - prognosztizálja a Bisnode elemzése.

Szaklap ajánló

Bejelentkezés

bejelentkezés
Elfelejtett jelszó