« Vissza a kérdés-válasz főoldalra

Anonymus

Adó Kérdező

Látványcsapatsport-támogatás | Társasági adó

Címkék: Látványcsapatsport-támogatás

Cégünk a december 20-i adófeltöltési kötelezettséggel egyidőben nyilatkozik a várható minimum társasági adó 80%-áról, látványcsapatsport-támogatás jogcímén. Kérdésem, ha az év végén vezetői döntés alapján, olyan gazdasági eseményt kell lekönyvelnünk (pl: CT feloldás), amelyet követően már nem a minimum társasági adó szerint kell megállapítani az adókötelezettséget, hanem a normál TAO levezetés alapján (mivel az adózás előtti eredmény várhatóan meghaladja a minimum társasági adó alapját, viszont a normál adó alap negatív marad), így adókötelezettségünk nem keletkezne, hogyan történik az előre felajánlott támogatás elszámolása, valamint a májusi TAO bevallásban hogyan szerepeltessük ezt az összeget?
Szakértő

Győri Éva | 2017. december 19. 18:40

Válasz

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

'

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Miért jó a kérdés-válasz?

Adózási, számviteli és társadalombiztosítási témában kérdezhet elismert szakértőinktől, akik 5 munkanapon belül szakmai választ biztosítanak.

Újdonságok