Prémium cikkek

Keresés a prémium cikkek között
 • Forrás: shutterstock

  2017. március 14. 8:10

  Egy kisvállalkozást („A” Kft.), melynek eddig nem volt sem kapcsolódó vállalkozása, sem partnervállalkozása, felvásárolt egy középvállalkozás („B” Kft.) 2016. április 1-én. 2016. december 31-én az „A” Kft. középvállalkozásnak tekintendő transzferár nyilvántartás készítés szempontjából?

  bookmark
 • Fotó: Shutterstock

  2017. március 7. 8:10

  Egy önkormányzati társaság szerződést kötött az önkormányzattal közművelődési feladatok ellátására. Az önkormányzat e tevékenység ellátásához vissza nem fizetendő támogatást juttat a társaság részére, mely 2016-ban meghaladta az 50 millió forintot. Szükséges-e transzferár nyilvántartást készíteni az ügylethez?

  bookmark
 • dokumentum

  2017. február 21. 8:10

  Ha egy kapcsolt vállalkozást nem a megfelelő időponttal (hatállyal) jelentettünk be, tehát nem az első szerződéskötésük napja került a bejelentési nyomtatványon megjelölésre, mint a változás hatálya, hanem pl. hónapokkal vagy évekkel későbbi időpont, akkor törölni kell-e az eredeti bejelentést és a megfelelő hatállyal újra be kell-e adni a változásbejelentést?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2017. február 14. 7:45

  Hogyan kell értelmezni az adóévet és az adóévet megelőző adóévet a KIVA-ra való átjelentkezéskor?

  bookmark
 • cégvezető

  2017. január 26. 8:30

  Kapcsolt vállalkozásnak minősül-e egy Bt. és egy Kft., ha a Kft. tulajdonosa a férj, a Bt-é pedig a feleség és a férj édesanyja?

  bookmark
 • kieges

  2016. december 16. 9:30

  Jár-e az alkalmi munkavállalóknak szabadság és szabadság megváltás?

  bookmark
 • lakás

  2016. december 8. 9:30

  Kaphat-e a család minden tagja lakáscélú munkáltatói támogatást ugyanarra a lakásra?

  bookmark
 • kérdőjelek, válasz

  2016. november 23. 7:45

  Egy Kft. többségi tulajdonosa és az ő egyéni vállalkozása közötti 50 millió forintot meghaladó ügyletre kell-e transzferár nyilvántartást készíteni?

  bookmark
 • kismama, várandós, terhes

  2016. november 18. 9:30

  Kaphat-e csecsemőgondozási díjat az egyéni vállalkozó úgy, hogy fenntartja vállalkozását?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2016. november 16. 7:45

  Egy vállalkozás anyavállalata részére termékeket értékesít, az ár alátámasztására az ügyleti nettó nyereség módszerét alkalmazza. A módszer eredményeként megállapításra került, hogy legalább 4%-os üzemi eredmény/árbevétel arányt kellett volna elérnie, de az arány nála csak 1,5%. Ha kiigazítaná az üzemi eredményét, akkor a társasági adó alapja 20 millió Ft-tal emelkedne. Milyen megfontolásokat kell átgondolni, mikor kell az adóalapot módosítani, milyen teendők merülnek fel és érint-e ez más adónemet is a társasági adón kívül?

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • foci eb

  Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • persely

  Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken.

 • pénz

  Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

 • üzletember futóverseny

  Erősödhet a kkv-k piaci pozíciója, a vállalkozások negyede véli úgy, hogy egy éven belül javulhat versenyhelyzete – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Az élénkülésre nagy szükség van, hiszen a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában épphogy benne vagyunk a középmezőnyben, míg az Európai Unió tagállamai közül a sereghajtók táborát erősítjük.

 • könyvelő

  A NAV informatikai háttérfejlesztéseinek legjelentősebb és leglátványosabb eredménye az online pénztárgépek és az EKAER-rendszer bevezetése. Az adóellenőrzések területén bekövetkezett paradigmaváltás következtében az adó- és vámhatóságok már messze tovább képesek látni az adatok egyszerű begyűjtésénél és a múltban történt gazdasági események feltárásánál.