Prémium cikkek

Keresés a prémium cikkek között
 • Fotó: shutterstock

  2017. június 20. 7:45

  Középvállalkozásnak számít-e e az egy fős, 43,5 százalékos tulajdonrésszel rendelkező partnercég? 

  bookmark
 • cégvezető

  2017. június 15. 7:45

  Melyik évtől keletkezik a cégeknek a középvállalkozási méret miatt transzferár-nyilvántartás készítési kötelezettsége?

  bookmark
 • pénz

  2017. június 7. 7:45

   Készpénzben nyújtott kölcsön kapcsolt vállalkozások között és tagi kölcsön.

  bookmark
 • dolgozó

  A hét kérdése: tao Fizetős tartalom

  2017. május 31. 7:45

  A 1629-es társasági adóbevallás nyomtatvány 10-es lapjánál a 29. sorban (Kapcsolt vállalkozásával kötött szerződés alapján elszámolt összes költség) pontosan mit kell feltüntetni? A számviteli törvény szerint költségnek minősülő tételeket, vagy a költségeket és ráfordításokat is egyaránt összesítve? Tehát például számításba kell-e venni a fizetett kamatot, árubeszerzést, stb. is?

  bookmark
 • emberek

  2017. május 24. 7:45

   A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (KKV tv.) szerinti vállalati méretkategória megállapításához a létszám adatokat mi alapján kell figyelembe venni?

  bookmark
 • cégvezető

  2017. május 18. 7:45

  Egy magánszemély „A” Kft-ben önálló aláírási jogkörrel rendelkező ügyvezető. Ugyanez az magánszemély „B” Kft-ben napi 2 órás munkaviszonyban álló cégvezető, önálló aláírási jogkörrel, és a munkavállalók felett utasítási jogkörrel rendelkezik, valamint a munkáltatói jogokat is gyakorolja.Kapcsolt vállalkozásoknak minősülnek-e egymással „A” Kft. és „B” Kft. ?

  bookmark
 • kérdőjelek, válasz

  2017. április 26. 7:45

  Egy cégcsoporton belül az egyik kinevezett vállalkozás végzi a könyvelési szolgáltatásokat a csoporttagok részére. A csoporttagok független könyvelő cégektől is kértek ajánlatokat, de a csoporton belüli könyvelő cég kb. 15%-kal alacsonyabb árakat adott a könyvelésre. Mivel ez volt a legkedvezőbb ár, ezért a csoporttagok ezt választották. Helyes-e az a megállapítás, hogy ez alapján nem kell transzferár miatt adóalap módosítást végezni, mert a szerződéses árak megfelelnek a piaci árnak, nem térnek el azoktól jelentősen?

  bookmark
 • wellness, egészség, hotel

  2017. április 20. 7:45

  Munkaviszonynak minősül-e, ha a Katás egyéni vállalkozó számláz a munkaadónak?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2017. március 14. 8:10

  Egy kisvállalkozást („A” Kft.), melynek eddig nem volt sem kapcsolódó vállalkozása, sem partnervállalkozása, felvásárolt egy középvállalkozás („B” Kft.) 2016. április 1-én. 2016. december 31-én az „A” Kft. középvállalkozásnak tekintendő transzferár nyilvántartás készítés szempontjából?

  bookmark
 • Fotó: Shutterstock

  2017. március 7. 8:10

  Egy önkormányzati társaság szerződést kötött az önkormányzattal közművelődési feladatok ellátására. Az önkormányzat e tevékenység ellátásához vissza nem fizetendő támogatást juttat a társaság részére, mely 2016-ban meghaladta az 50 millió forintot. Szükséges-e transzferár nyilvántartást készíteni az ügylethez?

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • ABC

  Az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 • adoellenör

  Azt a kifejezést hallva, hogy szankció, egy felelős gazdálkodó felkapja a fejét. Nem azért, mert a kifejezésről pozitív élményre vagy képre asszociál, hanem éppen ellenkezőleg: egy olyan fizetési kötelezettség vagy hatósági intézkedés jut eszünkbe, amitől tartunk, amit szeretnénk elkerülni - írja az RSM blogja.

 • pénz_fizetés

  Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg - tájékoztatott pénteken Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

 • mezőgazdaság

  A bukaresti pénzügyminisztérium közleménye szerint a román kormány fontolóra veszi, hogy a földjüket elhanyagoló gazdákat büntetőadókkal sújtja, a jól karbantartott földekre viszont adókedvezményt biztosít – írja az agroinform.hu a topagrar.com-ra hivatkozva.

 • ajandek_csomag

  A Figyelő értesülése szerint új adócsomagra és új minisztériumra is számíthatunk.