Prémium cikkek

Keresés a prémium cikkek között
 • Forrás: shutterstock

  2017. február 14. 7:45

  Hogyan kell értelmezni az adóévet és az adóévet megelőző adóévet a KIVA-ra való átjelentkezéskor?

  bookmark
 • cégvezető

  2017. január 26. 8:30

  Kapcsolt vállalkozásnak minősül-e egy Bt. és egy Kft., ha a Kft. tulajdonosa a férj, a Bt-é pedig a feleség és a férj édesanyja?

  bookmark
 • kieges

  2016. december 16. 9:30

  Jár-e az alkalmi munkavállalóknak szabadság és szabadság megváltás?

  bookmark
 • lakás

  2016. december 8. 9:30

  Kaphat-e a család minden tagja lakáscélú munkáltatói támogatást ugyanarra a lakásra?

  bookmark
 • kérdőjelek, válasz

  2016. november 23. 7:45

  Egy Kft. többségi tulajdonosa és az ő egyéni vállalkozása közötti 50 millió forintot meghaladó ügyletre kell-e transzferár nyilvántartást készíteni?

  bookmark
 • kismama, várandós, terhes

  2016. november 18. 9:30

  Kaphat-e csecsemőgondozási díjat az egyéni vállalkozó úgy, hogy fenntartja vállalkozását?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2016. november 16. 7:45

  Egy vállalkozás anyavállalata részére termékeket értékesít, az ár alátámasztására az ügyleti nettó nyereség módszerét alkalmazza. A módszer eredményeként megállapításra került, hogy legalább 4%-os üzemi eredmény/árbevétel arányt kellett volna elérnie, de az arány nála csak 1,5%. Ha kiigazítaná az üzemi eredményét, akkor a társasági adó alapja 20 millió Ft-tal emelkedne. Milyen megfontolásokat kell átgondolni, mikor kell az adóalapot módosítani, milyen teendők merülnek fel és érint-e ez más adónemet is a társasági adón kívül?

  bookmark
 • reklám

  2016. november 9. 7:45

  "C" dán vállalkozás 100%-os leányvállalata "D" Kft. "C" dán vállalkozás világszerte üzemeltet honlapokat, melyekből származik hirdetési árbevétele. A magyar nyelvű internetes oldalából 500 millió forintnak megfelelő árbevétele keletkezett. "D" Kft. Magyarországon nyomtatott újságot ad ki, és az újságokban szereplő hirdetésekből származó árbevétele 60 millió forint. Mennyi reklámadót fizet "C" dán vállalkozás és "D" Kft?

  bookmark
 • vasút

  2016. november 4. 9:30

  Milyen költségek fedezhetők a belföldi kiküldetéshez előírt napidíjból? 

  bookmark
 • kapcsolat

  2016. november 3. 7:45

  Egy magyar Kft. („X”) tulajdonosa egy magánszemély („A”) 100%-ban. Egy másik magyar Kft. („Y”) tulajdonosi köre a következő „A” magánszemély 40%-ban, „K” magánszemély 21%-ban, „L” magánszemély 39%-ban. A vizsgált Kft-knél a tulajdonosi arányok megegyeznek a szavazati arányokkal. A magánszemélyek egymásnak nem közeli hozzátartozói. „X” Kft. alapanyagot értékesít „Y” Kft-nek (számára az „X” Kft. a fő beszállító), az „Y” Kft. az általa előállított készterméket 80%-ban az „X” Kft. részére értékesíti. „X” Kft. és „Y” Kft. egymással partnervállalkozói viszonyban állnak-e? „X” Kft. és „Y” Kft. egymással kapcsolódó vállalkozási viszonyban állnak-e? A KKV tv. 4.§. (3) és (4) bekezdésében előírt esetek nem állnak fenn.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • munka

  A tavaly ellenőrzött 15 459 munkáltató 79,1 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök, akik 459 esetben összesen több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki 2016-ban - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében. 

 • adóbevallás_nyomtatvány

  Nem kell külön kérni a személyijövelemadó-bevallás elkészítését, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészíti mindazoknak, akik munkáltatótól szereztek jövedelmet tavaly - hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.

 • sok irat, mappa

  Nagy várakozás előzi meg a 2016. évi negyedik negyedéves adózói minősítések pontos számainak nyilvánosságra hozatalát. A tavaly januárban bevezetett újszerű minősítési rendszer elsősorban az adóellenőrzések során meghatározó fontosságú mind az adóhatóság, mind pedig a vállalkozások számára.

 • máv dolgozó vasutas

  Kizárólag a béremelés hatására még nem szűnik meg a kritikus létszámhiány, legfeljebb stabilizálódik a jelenlegi állapot a MÁV-nál – közölte a Vasutasok Szakszervezete a hírre reagálva: jóváhagyta a kormány a 3 évre szóló, összesen 30 százalékos béremelési követelésüket. A szakszervezet az ágazat megmentésére további intézkedéseket sürget. A megvalósításról hamarosan a foglalkoztatást elősegítő együttműködési megállapodás születhet a munkáltatóval.

 • gyógyszer

  Húszezer darab gyógyszert és 176 doboz adózatlan cigarettát találtak egy tehergépjárműben elrejtve a pénzügyőrök Röszkén, a sofőrrel szemben büntetőeljárás indult - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.