Prémium cikkek

Keresés a prémium cikkek között
 • kérdőjelek, válasz

  2017. április 26. 7:45

  Egy cégcsoporton belül az egyik kinevezett vállalkozás végzi a könyvelési szolgáltatásokat a csoporttagok részére. A csoporttagok független könyvelő cégektől is kértek ajánlatokat, de a csoporton belüli könyvelő cég kb. 15%-kal alacsonyabb árakat adott a könyvelésre. Mivel ez volt a legkedvezőbb ár, ezért a csoporttagok ezt választották. Helyes-e az a megállapítás, hogy ez alapján nem kell transzferár miatt adóalap módosítást végezni, mert a szerződéses árak megfelelnek a piaci árnak, nem térnek el azoktól jelentősen?

  bookmark
 • wellness, egészség, hotel

  2017. április 20. 7:45

  Munkaviszonynak minősül-e, ha a Katás egyéni vállalkozó számláz a munkaadónak?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2017. március 14. 8:10

  Egy kisvállalkozást („A” Kft.), melynek eddig nem volt sem kapcsolódó vállalkozása, sem partnervállalkozása, felvásárolt egy középvállalkozás („B” Kft.) 2016. április 1-én. 2016. december 31-én az „A” Kft. középvállalkozásnak tekintendő transzferár nyilvántartás készítés szempontjából?

  bookmark
 • Fotó: Shutterstock

  2017. március 7. 8:10

  Egy önkormányzati társaság szerződést kötött az önkormányzattal közművelődési feladatok ellátására. Az önkormányzat e tevékenység ellátásához vissza nem fizetendő támogatást juttat a társaság részére, mely 2016-ban meghaladta az 50 millió forintot. Szükséges-e transzferár nyilvántartást készíteni az ügylethez?

  bookmark
 • dokumentum

  2017. február 21. 8:10

  Ha egy kapcsolt vállalkozást nem a megfelelő időponttal (hatállyal) jelentettünk be, tehát nem az első szerződéskötésük napja került a bejelentési nyomtatványon megjelölésre, mint a változás hatálya, hanem pl. hónapokkal vagy évekkel későbbi időpont, akkor törölni kell-e az eredeti bejelentést és a megfelelő hatállyal újra be kell-e adni a változásbejelentést?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2017. február 14. 7:45

  Hogyan kell értelmezni az adóévet és az adóévet megelőző adóévet a KIVA-ra való átjelentkezéskor?

  bookmark
 • cégvezető

  2017. január 26. 8:30

  Kapcsolt vállalkozásnak minősül-e egy Bt. és egy Kft., ha a Kft. tulajdonosa a férj, a Bt-é pedig a feleség és a férj édesanyja?

  bookmark
 • kieges

  2016. december 16. 9:30

  Jár-e az alkalmi munkavállalóknak szabadság és szabadság megváltás?

  bookmark
 • lakás

  2016. december 8. 9:30

  Kaphat-e a család minden tagja lakáscélú munkáltatói támogatást ugyanarra a lakásra?

  bookmark
 • kérdőjelek, válasz

  2016. november 23. 7:45

  Egy Kft. többségi tulajdonosa és az ő egyéni vállalkozása közötti 50 millió forintot meghaladó ügyletre kell-e transzferár nyilvántartást készíteni?

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • BKV

  A bérfejlesztés átlagos mértéke 15 százalék. Ebből 10 százalék alapbérfejlesztés, és 5 százalék bérfelzárkóztatás. 

 • csempészdohány

  Több mint 160 millió forint értékű csempészárut, borostyánkövet és cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ukrán rendszámú autóbuszban a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen - közölte az adóhatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

 • munkanélküliség

  Az idei első negyedévben 4,5 százalék volt a munkanélküliség, a foglalkoztatottak száma pedig 106 ezerrel nőtt - közölte a KSH.

 • Fotó: shutterstock

  Az Európai Bizottság tagállami kezdeményezés alapján meglepő javaslatot terjesztett elő az áfacsalások elleni hatékonyabb fellépés érdekében az elmúlt év végén. Pozitív fogadtatás esetén az Áfairányelv egy újabb derogációs lehetőséggel bővülne, így a tagállamok ideiglenesen – 5 évre, azaz 2022. június 30-ig terjedő hatállyal – általános fordított adózást vezethetnének be önkéntes alapon.

 • pénztárgép

  Az 50 ezer forintos állami támogatáshoz keddig üzembe kell helyezni az online pénztárgépet a kötelezetteknek.