Prémium cikkek

Keresés a prémium cikkek között
 • kieges

  2016. december 16. 9:30

  Jár-e az alkalmi munkavállalóknak szabadság és szabadság megváltás?

  bookmark
 • lakás

  2016. december 8. 9:30

  Kaphat-e a család minden tagja lakáscélú munkáltatói támogatást ugyanarra a lakásra?

  bookmark
 • kérdőjelek, válasz

  2016. november 23. 7:45

  Egy Kft. többségi tulajdonosa és az ő egyéni vállalkozása közötti 50 millió forintot meghaladó ügyletre kell-e transzferár nyilvántartást készíteni?

  bookmark
 • kismama, várandós, terhes

  2016. november 18. 9:30

  Kaphat-e csecsemőgondozási díjat az egyéni vállalkozó úgy, hogy fenntartja vállalkozását?

  bookmark
 • Forrás: shutterstock

  2016. november 16. 7:45

  Egy vállalkozás anyavállalata részére termékeket értékesít, az ár alátámasztására az ügyleti nettó nyereség módszerét alkalmazza. A módszer eredményeként megállapításra került, hogy legalább 4%-os üzemi eredmény/árbevétel arányt kellett volna elérnie, de az arány nála csak 1,5%. Ha kiigazítaná az üzemi eredményét, akkor a társasági adó alapja 20 millió Ft-tal emelkedne. Milyen megfontolásokat kell átgondolni, mikor kell az adóalapot módosítani, milyen teendők merülnek fel és érint-e ez más adónemet is a társasági adón kívül?

  bookmark
 • reklám

  2016. november 9. 7:45

  "C" dán vállalkozás 100%-os leányvállalata "D" Kft. "C" dán vállalkozás világszerte üzemeltet honlapokat, melyekből származik hirdetési árbevétele. A magyar nyelvű internetes oldalából 500 millió forintnak megfelelő árbevétele keletkezett. "D" Kft. Magyarországon nyomtatott újságot ad ki, és az újságokban szereplő hirdetésekből származó árbevétele 60 millió forint. Mennyi reklámadót fizet "C" dán vállalkozás és "D" Kft?

  bookmark
 • vasút

  2016. november 4. 9:30

  Milyen költségek fedezhetők a belföldi kiküldetéshez előírt napidíjból? 

  bookmark
 • kapcsolat

  2016. november 3. 7:45

  Egy magyar Kft. („X”) tulajdonosa egy magánszemély („A”) 100%-ban. Egy másik magyar Kft. („Y”) tulajdonosi köre a következő „A” magánszemély 40%-ban, „K” magánszemély 21%-ban, „L” magánszemély 39%-ban. A vizsgált Kft-knél a tulajdonosi arányok megegyeznek a szavazati arányokkal. A magánszemélyek egymásnak nem közeli hozzátartozói. „X” Kft. alapanyagot értékesít „Y” Kft-nek (számára az „X” Kft. a fő beszállító), az „Y” Kft. az általa előállított készterméket 80%-ban az „X” Kft. részére értékesíti. „X” Kft. és „Y” Kft. egymással partnervállalkozói viszonyban állnak-e? „X” Kft. és „Y” Kft. egymással kapcsolódó vállalkozási viszonyban állnak-e? A KKV tv. 4.§. (3) és (4) bekezdésében előírt esetek nem állnak fenn.

  bookmark
 • építkezés

  2016. október 28. 10:39

  Magyar cég egy másik EU tagállamban székhellyel rendelkező külföldi céggel konzorciumban épít (építési engedély köteles tevékenység keretében) Magyarországon. A külföldi cégnek Magyarországon nincs telephelye, sem leányvállalata, sem fióktelepe, magyar adószáma sincs, nincs gazdaságilag letelepedve Magyarországon. Saját külföldi munkavállalóit ő maga fizeti, és csak velük végezteti a munkát.

  bookmark
 • utazás, kiküldetés

  2016. október 21. 9:30

  Hol kell megfizetnie a járulékokat a magyar munkavállaló külföldi kiküldetése alatt?

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • gáz

  Energetikai szakreferenst kell alkalmaznia a nagyobb energiafogyasztóknak, illetve az év végével változtak a kötelező energetikai audit szabályai is - figyelmeztet a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.

 • bilincs

  Hamis számlákkal csökkentette áfáját egy műtrágyával üzletelő kecskeméti férfi. A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói őrizetbe vették - olvasható az adóhatóság honlapján.

 • lakat

  Április elsejével újabb négy minisztériumi háttérintézmény, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Közegészségügyi Központ és az Országos Epidemiológiai Központ szűnik meg jogutódlással - tudta meg a Magyar Hírlap a Miniszterelnökségtől. 

 • emberek

   A munka törvénykönyve a munkavállalók nagyobb csoportját érintő létszámcsökkentésre a munkaviszony megszüntetésére vonatkozó általános szabályok mellett – illetve azoktól részben eltérően – további kötelezettségeket ró a munkáltatóra.

 • pénz

  Nem régen írtunk arról, hogy a vállalkozók minimális járulékkötelezettsége milyen mértékben emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum megemelése miatt 2017-ben az előző évhez képest. Havi 68.532 forint helyett havi 76.476 forintot még úgy is, hogy a szociális hozzájárulási adót 27%-ról 22%-ra csökkentették. Most nézzük, mi lesz az alkalmazottakkal!