Folytatódik az adócsökkentés

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A családi kedvezmény bővítése, a szocho csökkentése és a nyugdíjasok munkavállalásának ösztönzése szerepel a 2019-es költségvetés tervezetében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Jövőre havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekes családok adókedvezménye, és a járulékkedvezményekről szóló megállapodás nyomán a szociális hozzájárulási adó 21,5 százalékról 19,5 százalékra csökken – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a 2019-es büdzsé tervezetével kapcsolatban a kancelláriaminiszter.

Célként jelölte meg - különösen a munkaerőhiány miatt - az idősek foglalkoztatási korlátainak leépítését.

A költségvetés tervezete – amely a jövő héten kerül a parlament elé – az eurózóna válságával számol, így a jövő évi költségvetés általános tartaléka 50 százalékkal nagyobb lesz az ideinél.

Gulyás Gergely szerint Magyarország gazdasági kilátásai jók, a növekedés alapjai stabilak.

(MTI)

General Data Protection Regulation -

texts, commentaries and practical guidelines

Az új általános adatédelmi rendelet értelmében a kötelezettségek megsértése esetén akár 20 millió eurós bírság is kiszabható.

Angol nyelvű kommentárunk hasznos segítséget nyújt a felkészüléshez és segít a rendelet nehéz nyelvezetének feldolgozásában. 

Megrendelés >>

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • cafeteria

  Tiltakozik a cafeteria átalakítása ellen a Liga Szakszervezetek, mivel a tervezet szerintük a csökkenti a jövedelmeket.

 • Fotó: shutterstock

  Mivel a nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább a belső összhang és a könnyebb kezelhetőség irányába terelik a belső könyvelési eljárásaikat, az egyes országok, így Magyarország, adóhatóságai számára egyre komolyabb fejtörést okoz a cégek helyi szabályok szerinti adózását meghatározó könyvelési adatok rendelkezésre állása. Ezért valószínűleg a jövőben aktívabban alkalmazhatja a magyar adóhatóság is a már 18 éve hatályos számviteli törvényt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

 • Fotó: shutterstock

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát.

 • Európai Unió

  Életbe léptek pénteken az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok, amelyeket az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul fogadott el az Európai Bizottság.

 • kieges

  Az első félév végéhez közeledve a tapasztalatok szerint főleg a kisebb cégek vannak elmaradva a szabadságok időarányos kiadásával. Mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, a nyári időszakban nem csupán az elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről is – figyelmeztet a Trenkwalder.