Jelentős adókedvezményt kaphatnak a sportklubok

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Érdemben csökkentené a sportvállalkozások helyiadó- és ekho-terhét a fideszes Tiba István törvényjavaslata.

A sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról címmel nyújtott be törvénymódosító javaslatot az Országgyűlésnek Tiba István fideszes képviselő.

E szerint például a sportvállalkozásnak a sporttevékenységgel összefüggésben szerzett bevétele (így a belépőjegy-, bérlet-eladásból, a reklám-közzétételi tevékenységből, szponzori szerződésből eredő bevétel) nem keletkeztetne iparűzésiadó-alapot.

A másik érdemi könnyítés az volna számukra, hogy a sportvállalkozásoknak az általuk foglalkoztatott hivatásos sportolók bére után nem kellene ekhót fizetniük, ráadásul visszamenőlegesen, szeptember elsejétől.

A javaslat ezeken túl több kisebb adókönnyítést is tartalmaz.

A képviselő többek között azzal indokolja javaslatát, hogy „A sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben”.

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Fotó: shutterstock

  Pénteken hatályba lépnek az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok - jelentette be szerda délután az Európai Bizottság, miután jóváhagyta az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul született ellenintézkedéseket.

 • Parragh László

  Az Iparkamara elnöke szerint lényegében minden szektorban sok az üres álláshely. Azt is elmondta, kiket lehetne mozgósítani.

 • pénz

  Az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezménynek köszönhetően, amely az adóhátralék azonnali rendezésére ösztönzi az érintetteket, eddig több mint 4,9 milliárd forint folyt be az állami költségvetésbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

 • Putyin

  Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta - jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.

 • Fotó: shutterstock

  Az egészségügyi hozzájárulás beolvad a szociális hozzájárulási adóba, melynek kedvezményrendszere is érdemben átalakul a kormány szándéka szerint.