Még nem nevezték a NAV élére Tállai utódját

 • Értesítő a rovat cikkeiről

 Izer Norbert államtitkár az adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár.

"Az adóügyeket Izer Norbert korábbi helyettes államtitkár (immár államtitkár) viszi majd a Pénzügyminisztériumban, így a szakpolitikus lesz az adóhatóság legfőbb irányítója is - derül ki a Világgazdaság cikkéből." - írtuk korábban. Update 19.35. Több lappal együtt az Adó Online is átvette a Világgazdaság hírét a NAV új elnökének kinvezéséről, ugyanakkor azóta kiderült, hogy Izer Norbert adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár nem vált egyúttal a NAV elnökévé(ahogy korábban Tállai András), ez a pozíció még nincs betöltve, a Világgazdaság cikkét is azóta áítírták.

izer

 Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Vadásztermében. (MTI) Fotó: Kovács Tamás

 

Tállai András negyedik ciklusát kezdi államtitkárként, ezúttal miniszterhelyettesként a parlamenti és kormányzati ügyeket viszi. Varga Mihály köszönetet mondott neki a NAV ügyfélbaráttá történő átalakításáért - írja a lap.

Adóeljárás - jogszabálytükör

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII törvényt 3 új jogszabály - az adóigazgatási rendtartásról szóló, az adózás rendjéről szóló, valamint az adóhatóság által foganatosítható végrehajtási eljárásokról szóló törvény - váltja fel 2018. január 1-jétől.

A jogszabálytükör párhuzamos szerkesztésben mutatja a régi törvény és az új törvények tartalmilag szinkronizált rendelkezéseit. 

Megrendelés >>

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • cafeteria

  Tiltakozik a cafeteria átalakítása ellen a Liga Szakszervezetek, mivel a tervezet szerintük a csökkenti a jövedelmeket.

 • Fotó: shutterstock

  Mivel a nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább a belső összhang és a könnyebb kezelhetőség irányába terelik a belső könyvelési eljárásaikat, az egyes országok, így Magyarország, adóhatóságai számára egyre komolyabb fejtörést okoz a cégek helyi szabályok szerinti adózását meghatározó könyvelési adatok rendelkezésre állása. Ezért valószínűleg a jövőben aktívabban alkalmazhatja a magyar adóhatóság is a már 18 éve hatályos számviteli törvényt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

 • Fotó: shutterstock

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát.

 • Európai Unió

  Életbe léptek pénteken az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok, amelyeket az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul fogadott el az Európai Bizottság.

 • kieges

  Az első félév végéhez közeledve a tapasztalatok szerint főleg a kisebb cégek vannak elmaradva a szabadságok időarányos kiadásával. Mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, a nyári időszakban nem csupán az elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről is – figyelmeztet a Trenkwalder.