Mégsem lesz húsáfa-csökkentés és luxusadó?

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A kormány jövő évi adótervei között nem szerepel a húsáfa csökkentése és a luxusadó bevezetése sem – értesült a Népszabadság.

A lapnak egy kormány közeli szereplő azt mondta, hogy a keddi kormányülésen a 2014-es adótörvény-javaslat tárgyalásakor nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése.

A Nésppszabadság szerint a luxusadó bevezetése sem szerepel a kormány legújabb tervei között. Orbán Viktor a luxusadóval kapcsolatban korábban azt mondta, hogy azt továbbra is szeretné a kormány, de a kormánypárt parlamenti frakciója még vitatja a tervet.

Az adócsomagot pénteken nyújtják be a parlamentnek.

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

 • Orbán Viktor

  A luxusadóról, a tranzakciós adóról és a húsáfa csökkentéséről is beszélt a Kossuth-rádiónak adott interjújában Orbán Viktor.

 • élelmiszeripar

  A húsipari szakmai szervezetek szerint a sertés- és a baromfihús, valamint az ezekből készült hústermékek általános forgalmi adójának (áfa) 5 százalékra csökkentése nélkül a hús- és baromfiipar termelése nem növelhető, sőt talpon maradása is kétséges.

 • sertés

  A hús áfájának 10 százalék alá csökkentése vagy azt jelenti, hogy 5 százalékos lesz a termék forgalmi adója és a büdzsé elkönyveli a mintegy 60 milliárdos  bevételkiesést, vagy a jelenlegi kulcsok rendszerét kell átszabni, amely komoly feszültségekkel járhat. A kivérzett, feketegazdaságtól sújtott ágazatnak beavatkozásra van szüksége.

 • Varga Mihály

  Luxusadó jöhet jövedékiadó-emelés helyett. A húsáfa-csökkentés továbbra is bizonytalan. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Népszabadságnak nyilatkozott.

 • vitorlás

  A kormány által tervezett 30-35 százalékos magyar áfakulcs egyértelműen uniós direktívába ütközik, így az Adó Online által megkérdezett szakértők szerint elképzelhető, hogy végül különadó formájában jelenik majd meg az adótörvényben, de az is lehetséges, hogy egyedi adókulcsot vezetnek be egyes termékekre. Kérdéses azonban, hogy lenne-e haszna az intézkedésnek.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.