NAV-figyelő, 32. hét: frissültek a feketelisták

Kertész Gábor
 • Értesítő a rovat cikkeiről

Frissült számos NAV-feketelista, Így a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók, az adótarozással rendelkezők és a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listája.   

1. Szeptemberi üzemanyagárak

Felkerültek a NAV honlapjára a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárak. A szeptemberben alkalmazandó ólmozatlan motorbenzin, gázolaj és keverék alkalmazható üzemanyagára egységesen 1%-os növekedést, míg az LPG autógáz esetében 1%-kal csökkenést mutatnak az augusztusi összegekhez képest. Azt, hogy miért van jelentősége a NAV által közzétett üzemanyagáraknak, múlt heti összefoglalónkból megtudhatja.

2. Augusztus eleji feketelisták

A bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók

Adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók

A lista szereplői 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel 2017.06.30-ig.

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók

Aki a listába bekerül, az 2 éven át élvezheti a „tagságot”. Ugyanis a listából 2 év elteltével kerül törlésre, feltéve, ha nem követte el újra a bejelentés elmulasztásával kapcsolatos jogszabálysértést.

3.ENSZ BT határozatai

A legfrissebb lista itt látható.

4.Felhívás földgáz beszerzésre

A NAV 20m3/h és a feletti lekötött kapacitással rendelkező objektumainak földgáz beszerzéséhez kapcsolódó felhívása itt érhető el.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

Transzferár iránytű

A könyv segítségével megismerheti a kapcsolt vállalkozásokat érintő adózási feladatokat és teendőket, emellett gyakorlati útmutatást kap a jogszabályi előírások betartásához. A könyvhöz kapcsolódó munkafüzet számos példát és több mint 30 gyakorlati feladatot tartalmaz.

Megrendelés >>

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • építkezés

  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta, hogy 2019 után megszűnik a kedvezményes építőipari áfa. 

 • vám

  Az internetes rendelés előtt fontos tájékozódni az adó- és vámjogszabályokról, az esetlegesen fizetendő vámokról és egyéb közterhekről - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

 • webshop

  A magyarországi kereskedők az idei fekete pénteken (Black Friday) 25-30 milliárd forint forgalomra, csaknem 1,1 millió vásárlásra számítanak. A webáruházak 62 százalékánál lesz elérhető az akció - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatás-sorozatának idei negyedik felméréséből. 

 • Fotó: shutterstock

  Jövőre várhatóan tovább emelkedik az alanyi adómentesség árbevételi határa, aminek köszönhetően még több mikro- és kisvállalkozás állíthat ki áfamentes számlát, a legtöbbet a katás adózók profitálhatnak a változással. 

 • megbeszélésés, tárgyalás

  A munka törvénykönyve a munkavállalók nagyobb csoportját érintő létszámcsökkentésre a munkaviszony megszüntetésére vonatkozó általános szabályok mellett – illetve azoktól részben eltérően – további kötelezettségeket ró a munkáltatóra. Például köteles tárgyalni az üzemi tanáccsal, igaz, megállapodás hiányában az előírt 15 napos határidő eltelte után a tárgyalások befejezhetőek s az eljárás folytatható.