NAV-figyelő, 32. hét: frissültek a feketelisták

Kertész Gábor
 • Értesítő a rovat cikkeiről

Frissült számos NAV-feketelista, Így a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók, az adótarozással rendelkezők és a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listája.   

1. Szeptemberi üzemanyagárak

Felkerültek a NAV honlapjára a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárak. A szeptemberben alkalmazandó ólmozatlan motorbenzin, gázolaj és keverék alkalmazható üzemanyagára egységesen 1%-os növekedést, míg az LPG autógáz esetében 1%-kal csökkenést mutatnak az augusztusi összegekhez képest. Azt, hogy miért van jelentősége a NAV által közzétett üzemanyagáraknak, múlt heti összefoglalónkból megtudhatja.

2. Augusztus eleji feketelisták

A bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók

Adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók

A lista szereplői 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel 2017.06.30-ig.

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók

Aki a listába bekerül, az 2 éven át élvezheti a „tagságot”. Ugyanis a listából 2 év elteltével kerül törlésre, feltéve, ha nem követte el újra a bejelentés elmulasztásával kapcsolatos jogszabálysértést.

3.ENSZ BT határozatai

A legfrissebb lista itt látható.

4.Felhívás földgáz beszerzésre

A NAV 20m3/h és a feletti lekötött kapacitással rendelkező objektumainak földgáz beszerzéséhez kapcsolódó felhívása itt érhető el.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

Transzferár iránytű

A könyv segítségével megismerheti a kapcsolt vállalkozásokat érintő adózási feladatokat és teendőket, emellett gyakorlati útmutatást kap a jogszabályi előírások betartásához. A könyvhöz kapcsolódó munkafüzet számos példát és több mint 30 gyakorlati feladatot tartalmaz.

Megrendelés >>

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Üzemanyagár

  A NAV közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.

 • Fotó: shutterstock

  A második félév ismét bővülést hozhat a közepes méretű M&A piacon - közölte a BDO.

 • Matolcsy György MNB-elnök

  Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az államok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

 • fegyver

  A NAV munkatársait is meglepte az a bőséges muníció, amit egy olasz férfinál találtak a beregsurányi határon. A férfit pedig az lepte meg, hogy a fegyverhez és a lövedékekhez engedély szükséges - olvasható a NAV Facebook-oldalán.

   

 • Fotó: shutterstock

  A legfrissebb NGM-tervezet értelmében a jelenlegi nyilvántartási formát egy jóval komplexebb és bonyolultabb verzió váltaná fel a kapcsolt vállalkozások esetében, amely már nemcsak a nagyvállalatokat, hanem a kis-és középvállalkozásokat is érinti, jelentős adminisztrációs terhet rakva ezzel rájuk, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.