NAV-figyelő, 32. hét: frissültek a feketelisták

Kertész Gábor
 • Értesítő a rovat cikkeiről

Frissült számos NAV-feketelista, Így a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók, az adótarozással rendelkezők és a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listája.   

1. Szeptemberi üzemanyagárak

Felkerültek a NAV honlapjára a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárak. A szeptemberben alkalmazandó ólmozatlan motorbenzin, gázolaj és keverék alkalmazható üzemanyagára egységesen 1%-os növekedést, míg az LPG autógáz esetében 1%-kal csökkenést mutatnak az augusztusi összegekhez képest. Azt, hogy miért van jelentősége a NAV által közzétett üzemanyagáraknak, múlt heti összefoglalónkból megtudhatja.

2. Augusztus eleji feketelisták

A bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók

Adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók

A lista szereplői 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel 2017.06.30-ig.

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók

Aki a listába bekerül, az 2 éven át élvezheti a „tagságot”. Ugyanis a listából 2 év elteltével kerül törlésre, feltéve, ha nem követte el újra a bejelentés elmulasztásával kapcsolatos jogszabálysértést.

3.ENSZ BT határozatai

A legfrissebb lista itt látható.

4.Felhívás földgáz beszerzésre

A NAV 20m3/h és a feletti lekötött kapacitással rendelkező objektumainak földgáz beszerzéséhez kapcsolódó felhívása itt érhető el.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

Transzferár iránytű

A könyv segítségével megismerheti a kapcsolt vállalkozásokat érintő adózási feladatokat és teendőket, emellett gyakorlati útmutatást kap a jogszabályi előírások betartásához. A könyvhöz kapcsolódó munkafüzet számos példát és több mint 30 gyakorlati feladatot tartalmaz.

Megrendelés >>

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • kézfogás

  A kedvezményes, 5 százalékos általános forgalmi adó (áfa) fenntartása szükséges a bővülő lakásépítési teljesítmény folytatódásához elemzők szerint.

 • eurostat

  Közel nyolcszoros a különbség az Európai Unió tagországai között a minimálbér összegében, a legmagasabb minimálbért Luxemburgban fizetik - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) pénteken közzétett jelentéséből. Magyarországon a minimálbér az ötödik legalacsonyabb uniós összevetésben.

 • építkezés

  Az elmúlt évben 44 százalékkal  több új lakás épült, mint egy évvel korábban.  A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján az építendő lakások száma 37 997 volt, 20,4 százalékkal több az előző évinél - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Varga Mihály

  Varga Mihály kijelentette a Magyar Időknek adott interjújában: a kormány nem tett le arról, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa. 

 • benzin

  Az emeléssel a gázolaj átlagára 359 forintra nőtt, a benziné 351 forint maradt.