NAV-figyelő, 32. hét: frissültek a feketelisták

Kertész Gábor
 • Értesítő a rovat cikkeiről

Frissült számos NAV-feketelista, Így a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók, az adótarozással rendelkezők és a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listája.   

1. Szeptemberi üzemanyagárak

Felkerültek a NAV honlapjára a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárak. A szeptemberben alkalmazandó ólmozatlan motorbenzin, gázolaj és keverék alkalmazható üzemanyagára egységesen 1%-os növekedést, míg az LPG autógáz esetében 1%-kal csökkenést mutatnak az augusztusi összegekhez képest. Azt, hogy miért van jelentősége a NAV által közzétett üzemanyagáraknak, múlt heti összefoglalónkból megtudhatja.

2. Augusztus eleji feketelisták

A bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók

Adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók

A lista szereplői 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel 2017.06.30-ig.

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók

Aki a listába bekerül, az 2 éven át élvezheti a „tagságot”. Ugyanis a listából 2 év elteltével kerül törlésre, feltéve, ha nem követte el újra a bejelentés elmulasztásával kapcsolatos jogszabálysértést.

3.ENSZ BT határozatai

A legfrissebb lista itt látható.

4.Felhívás földgáz beszerzésre

A NAV 20m3/h és a feletti lekötött kapacitással rendelkező objektumainak földgáz beszerzéséhez kapcsolódó felhívása itt érhető el.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Fotó: shutterstock

  Pénteken hatályba lépnek az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok - jelentette be szerda délután az Európai Bizottság, miután jóváhagyta az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul született ellenintézkedéseket.

 • Parragh László

  Az Iparkamara elnöke szerint lényegében minden szektorban sok az üres álláshely. Azt is elmondta, kiket lehetne mozgósítani.

 • pénz

  Az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezménynek köszönhetően, amely az adóhátralék azonnali rendezésére ösztönzi az érintetteket, eddig több mint 4,9 milliárd forint folyt be az állami költségvetésbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

 • Putyin

  Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta - jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.

 • Fotó: shutterstock

  Az egészségügyi hozzájárulás beolvad a szociális hozzájárulási adóba, melynek kedvezményrendszere is érdemben átalakul a kormány szándéka szerint.