NAV-figyelő, 35. hét: minden a jövedék körül forog

Kertész Gábor
 • Értesítő a rovat cikkeiről

A NAV összegyűjtötte a jogszabályokat, a formanyomtatványokat és a jövedéki termékek statisztikáit is.

1. Minden a jövedék körül forog

A NAV összegyűjtötte a jövedéki szabályozást érintő nemzeti jogszabályokat.

Innen tölthetők le a vámjogszabályok alapján biztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványai.

Az elmúlt hét során több alkalommal is frissítésre került a jövedéki engedéllyel rendelkezők listája.

Elkészültek a jövedéki termékekről szóló statisztikák.

Az előző héten még közzétételre került a szeptember 1-től alkalmazható jövedéki adó fajtakódok frissített listája.

2. Valami készül!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás a következő szolgáltatásokra vár ajánlatokat:

3. Ajánlatkérés a Kresz Géza utcai épülettel kapcsolatban

4. Ismét Nemzeti Adókonzultáció!

A tavalyi népszerűségre tekintettel idén is megrendezik a Nemzeti Adókonzultációt 2017. szeptember 28-29-én a Kempinski Hotel Corvinusban.

 

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • nyíl

  Optimizmus jellemzi a magánkézben lévő közepes méretű vállalkozásokat világszerte, a többségük a főbb eredménymutatók javulását várja idén – derül ki a Deloitte Private globális kutatásából. A felmérésben szereplő cégek mintegy kétharmada a bevételben és a profitban is növekedést vár, közel felük ugyanakkor a saját iparágában áttörést jelentő technológia, vagy piaci szereplő megjelenésével számol a következő 2-3 évben.

 • máv dolgozó vasutas

  A MÁV Zrt. és a vasutas érdekképviseletek által 2017-ben kötött, a tulajdonos Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott, három évre szóló bérmegállapodás 2018-ra átlagosan 12 százalékos bérfejlesztést határozott meg. Az idei bérfejlesztés munkaköri kategóriánkénti konkrét megvalósításáról a munkáltató és az érdekképviseletek – konszenzus alapján – az alábbiak szerint állapodtak meg.

 • utazás, kiküldetés

  Számos adóelőny érhető el azáltal, ha valaki átkerül egy másik ország adóztatási köre alá. Bár az, hogy egy magánszemély hol rendelkezik illetőséggel, nem választás kérdése, a személyes körülmények gondos megtervezésével alakítható, hogy valaki hol adózik. Ez pedig mindenkit érint, aki rövidebb-hosszabb ideig külföldön vállal munkát – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

 • forint_pénz

  Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • naptár

  Januárban számos adminisztrációs határidőt kell betartania mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak a bérszámfejtéshez kapcsolódóan. Alább összegezzük milyen nyilatkozatok szükségesek ahhoz, hogy a januári bérek kifizetésekor már érvényesíteni lehessen a munkavállaló fizetésében a megfelelő adókedvezményeket, beállítani a cafeteria juttatásokat és indul a 2017. évi adóelszámolás, a munkaadó a munkavállaló részére kiállítja az igazolásokat.