Nem fizet reklámadót a Fradi a stadion neve után

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint nem kell fizetnie reklámadót  a Ferencvárosnak a stadion nevének értékesítése után - írja a Népszabadság.

A lap augusztus óta próbálta kideríteni, hogy mi a minisztérium konkrét álláspontja a kérdésben és most azt a választ kapták, hogy a stadion nevének értékesítése önmagában még nem adóköteles, viszont ha egy társaság nevét reklámadó-köteles módon teszik közzé, akkor a közzétevő lesz az adó alanya. A Ferencváros a Groupama biztosítónak adta el a névhasználatot.

A minisztérium állásfoglalása szerint ugyanakkor a stadiont üzemeltető cég a Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. fizethetne adót, csak éppen neki nem éri el a marketingbevétele a reklámadó-törvényben meghatározott 500 millió forintot.

A mezeken lévő szponzori feliratokkal kapcsolatban a minisztérium álláspontja az, hogy amennyiben egy bolt árusítja a mezeket, akkor ez nem minősül reklámközzétételnek, ha viszont egy sportvállalkozás, amelyet szponzori szerződés kötelez a mezeladásra, akkor igen - írja a Népszabadság.

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

 • reklámadó

  Két ponton a vártnál szigorúbb a reklámadó. A szerződéses lánc minden tagjának illik beszerezni a reklámadó alanyának nyilatkozatát, és a reklámadó-alapba - a reklámközzététellel kapcsolatban felmerült költségekbe – a reklámadót magát is bele kell számítani. A BDO Magyarország írása.

 • reklám

  Péntekig kell reklámadót fizetniük a megrendelőként adóalannyá váló társaságoknak számos feltétel teljesülése esetén. Ami biztos: az augusztus 15-e előtt hatályba lépett szerződések alapján közzétett reklámok után nem keletkezhet adófizetési kötelezettség, viszont például egy hosszabb időtartamú keretszerződés kezelése továbbra is képlékeny. A BDO Magyarország írása összefoglalja, pillanatnyilag mi tudható a reklámadóról és mi nem.

 • Lázár János

  Lázár János szerint a jövő évi büdzsé vitájában változhat még az adó mértéke, számítási módja.

 • Deutsch

  A reklámadó most politikai fegyverként is lett használva - mondta Deutsch Tamás a Népszabadság interjújában.

 • reklámadó

  Megrendelők figyelem - két hét múlva, szeptember 20-án (22-én) jön a reklámadó havi bevallásának első határideje!

 • reklám

  Egy már 10 éve működő kft. egy rally verseny szervező cégtől hirdetés és reklámszolgáltatást tartalmazó számlát kapott 2013. októberében. A számlának a végösszege 17 millió forint (áfa-val növelt bruttó  érték) volt. A számla több verseny reklámszolgáltatását tartalmazta. 2014.évben eddig még nem vett igénybe reklámszolgáltatást a cég. Még nem tudni előre, hogy a hátra lévő hónapokban igénybe vesz–e reklámszolgáltatást. 

  Egy másik cég, amely kapcsolt vállalkozási viszonyban van a kft-vel, 10 millió forint bruttó értékben vett igénybe reklámszolgáltatást a 2013. évben. Egy számlán egy összegben szerepelt ez az összeg. A kapcsolt vállalkozás sem vett még igénybe reklámszolgáltatást 2014. évben mostanáig.  
  Azt szeretném kérdezni, hogy nyilatkozatot kell–e kérni a kft-nek, és a kapcsolt vállalkozásnak a 2013. évben reklámszolgáltatást nyújtó cégtől? Amennyiben kell nyilatkozat, és nem kapnak, akkor a két megrendelő cégnek kell adóelőleg bevallást benyújtani a NAV részére szeptember 22-ig? Nem világos, hogy szeptember 22-ig a 2013. év adatai alapján előleg bevallást vagy már a 2014.évi adatok alapján kell bevallást benyújtani vagy sem? 
  Másik kérdésem arra vonatkozik, hogy amennyiben egy kft. egy kapcsolt vállalkozásnak weboldalkészítést és marketing szolgáltatást (Benne keresőoptimalizálás, domain szolgáltatás, hírlevél kiküldés, márkaépítés) számláz át 2014.évben havonta, akkor kell nyilatkozatot adnia a megrendelő részére? A szolgáltató cég marketing szolgáltatásból származó árbevétele nem haladja meg a reklámadó kötelezettség határértéket.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • kézfogás

  A cégeknek egyre fontosabb, hogy bíróság bevonása nélkül rendezzék vitás ügyeiket a fogyasztókkal: tavaly 17 százalékkal több beadványt kapott a Budapesti Békéltető Testület.

 • építkezés

  Állandó mentességet kellene kapnia az Európai Uniónak az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok hatálya alól - írták az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozatban, miután az Egyesült Államok kormányzata bejelentette, egyelőre mentesítik az EU országait a vámok alól.

 • benzin

  A Brent olajfajta napi jegyzési adatai  alapján 50 dollár fölött maradt az ásványolaj hordónkénti átlagára az adóhatóság által vizsgált időszakban, így áprilistól nem változik az üzemanyagok jövedéki adója.

 • teherfuvarozás

  A V4-országok kormányai nem értenek egyet az Európai Bizottság azon javaslatával, amely a kiküldetésről szóló irányelv módosítását célozza, nevezetesen azzal, hogy azt terjesszék ki a nemzetközi közúti közlekedésre, a szállítmányozási ágazatra - mondta Varga Mihály nemzetgazdaság miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, a V4-államok munkaügyi miniszteri találkozóját követően.

 • InfoTandem_tévéhirdetések

  A tévéreklámok megjelenésszáma 27 százalékkal emelkedett tavaly Magyarországon. A hirdetések napi hatmillió emberhez jutottak el. A legaktívabbak a gyógytermékek kínálói voltak. Az InfoTandem infografikája.