Trump megadóztatta az Apple-t

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Az Apple az új adójogszabályokra reagálva bejelentette: 38 milliárd dollár adót fog fizetni a tengerentúli készpénzének hazahozataláért – írja a Reuter alapján az Index.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke többször is kritizálta az Apple-t, mondván, a cég keveset tesz az amerikai gazdaságért.

Most az Apple bejelentette: hazaviszi a külföldi készpénzállománya (250 milliárd dollár) nagy részét, ami után 38 milliárd dollárnyi adót fizet. Ezen túl a cég közölte: a következő 5 évben 30 milliárd fektet be és 20 ezer új munkahelyet hoz létre az Egyesült Államokban, ezen felül további 10 milliárd dollárt költ az amerikai adatközpontjára.

További részleteket itt talál.

Adóeljárás - jogszabálytükör

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII törvényt 3 új jogszabály - az adóigazgatási rendtartásról szóló, az adózás rendjéről szóló, valamint az adóhatóság által foganatosítható végrehajtási eljárásokról szóló törvény - váltja fel 2018. január 1-jétől.

A jogszabálytükör párhuzamos szerkesztésben mutatja a régi törvény és az új törvények tartalmilag szinkronizált rendelkezéseit. 

Megrendelés >>

 

 

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

 • Trump1

  Nagyot nyernek az amerikai bankok az adócsökkentésén, bár az azonnali hatás negatív volt - írja a The New York Times cikkére hivatkozva a portfolio.hu.

 • Trump3

  Donald Trump amerikai elnöknek a héten végre sikerülhet egy nagyobb ígéretét teljesítenie, a radikális adóreformot, sok amerikai konszern már régen azt számolgatja, hogy mekkorát ugrik a nyeresége, de a magánszemélyeket is érinti. Közben azonban népszerűsége soha sem látott mélyponton van - írja a privatbankar.hu.

 • Trump2

  Az amerikai képviselőház vezető republikánus politikusai előterjesztették a jelentős csökkentéseket előirányzó adóreformtervüket.  

 • Trump3

  Donald Trump kilenc hónappal a beiktatását követően meghirdette részletes adóprogramját. Ez fő vonalaiban követi a választási programjában meghirdetett elképzeléseit. Az adóreform népszerűsítése érdekében Trump kampánykörutat kezdett, ami jól mutatja, hogy számára és Amerika számára is mennyire fontos egy alapjaiban új adózás kialakítása. Ha Trump sikerre viszi adóprogramját, az az egész világgazdaságra hatással lesz.

 • Donald Trump

  A személyi jövedelemadó és a vállalati nyereségadó jelentős csökkentését, egyes adóformák eltörlését is tartalmazza a javaslat.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • benzin

  Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

 • webshop

  Lassul a növekedés a magyar internetes kiskereskedelemben, ugyanakkor a belföldi online piac bevétele csaknem 18 százalékkal emelkedett 2017-ben az előző évhez képest, így háromszor akkora bővülést ért el, mint a kiskereskedelem - mondta Madar Norbert, a GKI Digital üzletágvezetője.

 • nav_logo

  Március 19-én éjfélig kérhetik a személyi jövedelemadó bevallási tervezetének postázását azok, akiknek nincsen ügyfélkapu regisztrációjuk, és tavaly nem voltak egyéni vállalkozók - hívta fel a figyelmet  szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 

 • adatvédelem

  A május 25-én hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelet (GDPR) különösen érzékenyen érintheti az érintett vállalkozásokat, mivel a bírság akár 20 millió euró (6,2 milliárd forint) is lehet, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

 • dunaferr

  Több mint 15 százalékos alapbéremelésről szóló megállapodást kötöttek múlt pénteken az ISD Dunaferr Zrt. vezetői és a szakszervezetek, a DV Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet.