Vidéken is aktívak a NAV revizorai

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A NAV nem pusztán a fővárosban ellenőriz kiemelten, másfelé is számíthatunk a revizorok felbukkanására - derül ki a NAV adótraffipax előrejelzéséből

A NAV szakemberei június 11. és 13. között Pécsett, Szentlőrincen, Szigetváron és Sellyén végeznek ellenőrzéseket.

A próbavásárlások során a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást és az áruk eredetét vizsgálják a vendéglátóhelyeken, a kávézókban, cukrászdákban és fagylaltozókban. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet, főként a szezonális tevékenységet végzőknél.

Megyeszerte számíthatnak a revizorok felbukkanására a fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülők, így – kiváltképpen – a pécsi Sétatér fesztiválon árusító vendéglátók és kereskedők is. 

Adóeljárás - jogszabálytükör

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII törvényt 3 új jogszabály - az adóigazgatási rendtartásról szóló, az adózás rendjéről szóló, valamint az adóhatóság által foganatosítható végrehajtási eljárásokról szóló törvény - váltja fel 2018. január 1-jétől.

A jogszabálytükör párhuzamos szerkesztésben mutatja a régi törvény és az új törvények tartalmilag szinkronizált rendelkezéseit. 

Megrendelés >>

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. június 11. és 15. között Székesfehérváron és Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és  az online pénztárgépek megfelelő használatát.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júniusban fokozottan ellenőrzik a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Revizorok természetesen nem csak az "adótraffipax" által előrejelzett helyeken ellenőrizhetnek.

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

 • ellenőrzés

  A Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2018. június 11-től országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket, vendéglátósokat, személyszállítókat - olvasható a hatóság adótraffipax oldalán.

 • ellenőrzés

  Kibukik, ha valaki csak az előre bejelentett adóellenőrzés hetében szabálykövető - derül ki a NAV Facebook oldalán közzétett közleményéből.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • cafeteria

  Tiltakozik a cafeteria átalakítása ellen a Liga Szakszervezetek, mivel a tervezet szerintük a csökkenti a jövedelmeket.

 • Fotó: shutterstock

  Mivel a nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább a belső összhang és a könnyebb kezelhetőség irányába terelik a belső könyvelési eljárásaikat, az egyes országok, így Magyarország, adóhatóságai számára egyre komolyabb fejtörést okoz a cégek helyi szabályok szerinti adózását meghatározó könyvelési adatok rendelkezésre állása. Ezért valószínűleg a jövőben aktívabban alkalmazhatja a magyar adóhatóság is a már 18 éve hatályos számviteli törvényt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

 • Fotó: shutterstock

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát.

 • Európai Unió

  Életbe léptek pénteken az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok, amelyeket az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul fogadott el az Európai Bizottság.

 • kieges

  Az első félév végéhez közeledve a tapasztalatok szerint főleg a kisebb cégek vannak elmaradva a szabadságok időarányos kiadásával. Mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, a nyári időszakban nem csupán az elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről is – figyelmeztet a Trenkwalder.