GDPR: ez a legfontosabb 30 lépés (x)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Számviteli tanácsadó friss számában 30 lépéses konkrét útmutatót ad a GDPR-rendeletnek való megfelelés érdekében. A szaklap idei első számát itt rendelheti meg.

Jelentős terhet ró a hazai vállalkozásokra a tavasszal hatályba lépő európai adatvédelmi rendelet. Egyre növekszik azon vállalkozások száma, amelyek megkövetelik a beszállítóiktól a rendeletnek való megfelelőségük bizonyítását. Ezen felül példátlan, 6 milliárd forint mértékű bírság fenyeget. A kkv-k, sőt a mikrovállalkozások sem kivételek. Aki nem lép időben, könnyen lemaradhat. Aki viszont hatékonyan alkalmazkodik az új körülményekhez, a versenytársai elé kerülhet! A Számviteli tanácsadó friss számában 30 lépéses konkrét útmutatót ad a rendeletnek való megfelelés érdekében.

Csökkenti az adminisztrációs terheket és növeli a bírósági eljárások hatékonyságát az, hogy a jövőben nem szükséges minden egyes érintett bíróságon bejegyeztetni a jogi képviseletre szóló meghatalmazást. A szaklap Létrehozták az általános meghatalmazások központi nyilvántartását című írásában olvashat a meghatalmazás szerepéről, az általános meghatalmazások központi nyilvántartásának létrehozásáról, az általános meghatalmazások közhiteles nyilvántartásának sajátosságairól, valamint a nyilvántartásba vételi eljárásról is.

A Gyakorlati teendők a pénzmosás és terrorizmus elleni küzdelem területén című cikkben a szerző a pénzmosás és terrorizmus elleni küzdelem területén született legfrissebb szabályozásból következő gyakorlati teendőket veszi sorra. Olvashat többek között az ügyfél-átvilágítási kötelezettségről, a belső kockázatértékelésről és a bejelentési kötelezettségről is.

A fentieken túl a Számviteli tanácsadó friss számában folytatódik a francia számviteli rendszert bemutató sorozat, az egyéni vállalkozásokról szóló írás, valamint az építőipari vállalkozások egyes számviteli kérdéseit taglaló sorozat.

A Számviteli tanácsadó 2018/1-es számát itt rendelheti meg.

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok