Hogy számoljuk el az innovációt? (x)

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A kísérleti fejlesztések, a saját előállítású szellemi termékek elszámolásáról, és az online világ számviteli kihívásairól olvashat a Számviteli tanácsadó legfrissebb számában, amelyet itt rendelhet meg.

Egy vállalkozás életében a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a technológia és a piaci környezet állandó változása miatt. Leggyakoribb ez az igény az erős versenyben működő gyártó vállalkozások vagy szoftverfejlesztők esetében. A Számviteli tanácsadó legfrissebb számában megjelent Kísérleti fejlesztés és saját előállítású szellemi termékek elszámolása című írás a címben szereplő témákon túl a szellemi termékek piaci értékének meghatározásában is segít.

Az online világ a szinte felfoghatatlan lehetőségei mellett hatalmas kockázatokat is rejt. Egyrészről hihetetlen mértékben megkönnyíti az üzleti életet, de egyben olyan kapukat is megnyit, amikre nincsenek felkészülve a szervezetek. A Könyvvizsgálat az online világban című cikkével a szaklap a felkészülést segíti: a szerző részletesen ír a PayPal számlák és a könyvvizsgálat kapcsolatáról, a jellemzően előforduló online termékekről és azok kihívásairól, valamint az elektronikus termékekről és azok adózásáról.

A közbeszéd gyakran egymás szinonimájaként kezeli a csőd és a felszámolás fogalomkörét: egy gazdálkodó szervezet csődbe menetele alatt gyakorlatilag a „redőny lehúzását”, a gazdasági tevékenység megszüntetését értik. A szaklap A csődvédelem, mint a fizetésképtelenség elkerülésének eszköze című írásában a szerzők ezt a félreértést tisztázzák, illetve a csődeljárás jelentőségét emelik ki és lehetséges felhasználását népszerűsítik.

A példák, esettanulmányok rovatban a termelőtevékenységet folytató Termelő Kft. 2017-es üzleti évének a saját termelésű készletekre vonatkozó könyvelését mutatja be a Számviteli tanácsadó. A Termelő Kft. egyszerűsített éves beszámolót készít, költségeit csak költségnemenként könyveli és összköltségeljárású eredménykimutatást állít össze.

A lap legfrissebb számában a fentieken túl folytatódik az IFRS-ekre történő átállás gyakorlati problémáit taglaló, és az adóelvonási jog érvényesítésének szabályait ismertető sorozat. A Számviteli tanácsadó 2017/11-es számát itt rendelheti meg

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.