Hogy számoljuk el az innovációt? (x)

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A kísérleti fejlesztések, a saját előállítású szellemi termékek elszámolásáról, és az online világ számviteli kihívásairól olvashat a Számviteli tanácsadó legfrissebb számában, amelyet itt rendelhet meg.

Egy vállalkozás életében a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a technológia és a piaci környezet állandó változása miatt. Leggyakoribb ez az igény az erős versenyben működő gyártó vállalkozások vagy szoftverfejlesztők esetében. A Számviteli tanácsadó legfrissebb számában megjelent Kísérleti fejlesztés és saját előállítású szellemi termékek elszámolása című írás a címben szereplő témákon túl a szellemi termékek piaci értékének meghatározásában is segít.

Az online világ a szinte felfoghatatlan lehetőségei mellett hatalmas kockázatokat is rejt. Egyrészről hihetetlen mértékben megkönnyíti az üzleti életet, de egyben olyan kapukat is megnyit, amikre nincsenek felkészülve a szervezetek. A Könyvvizsgálat az online világban című cikkével a szaklap a felkészülést segíti: a szerző részletesen ír a PayPal számlák és a könyvvizsgálat kapcsolatáról, a jellemzően előforduló online termékekről és azok kihívásairól, valamint az elektronikus termékekről és azok adózásáról.

A közbeszéd gyakran egymás szinonimájaként kezeli a csőd és a felszámolás fogalomkörét: egy gazdálkodó szervezet csődbe menetele alatt gyakorlatilag a „redőny lehúzását”, a gazdasági tevékenység megszüntetését értik. A szaklap A csődvédelem, mint a fizetésképtelenség elkerülésének eszköze című írásában a szerzők ezt a félreértést tisztázzák, illetve a csődeljárás jelentőségét emelik ki és lehetséges felhasználását népszerűsítik.

A példák, esettanulmányok rovatban a termelőtevékenységet folytató Termelő Kft. 2017-es üzleti évének a saját termelésű készletekre vonatkozó könyvelését mutatja be a Számviteli tanácsadó. A Termelő Kft. egyszerűsített éves beszámolót készít, költségeit csak költségnemenként könyveli és összköltségeljárású eredménykimutatást állít össze.

A lap legfrissebb számában a fentieken túl folytatódik az IFRS-ekre történő átállás gyakorlati problémáit taglaló, és az adóelvonási jog érvényesítésének szabályait ismertető sorozat. A Számviteli tanácsadó 2017/11-es számát itt rendelheti meg

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Varga Mihály

  Biztosítani kell az egyenlő elbánást az uniós áfareform során, a tagállamok közötti különbségtétel elfogadhatatlan lenne - hangsúlyozta az Európai Bizottság múlt héten bemutatott áfajavaslata kapcsán Varga Mihály az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek keddi brüsszeli tanácsülésén.

 • offshore, adóparadicsom, adóelkerülés

  Lekerült nyolc ország kedden az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított, korábban még tizenhét államot tartalmazó feketelistájáról, amelyet kevesebb mint két hónappal ezelőtt hagytak jóvá.

 • okostelefon

  A hazai kkv-k csupán fele aktív digitálisan. Mindössze minden második vállalkozásnak van saját honlapja, és közel minden harmadik cég marketing tevékenység nélkül próbál életben maradni – hangzott el a K&H és a Google Magyarország által közösen szervezett ingyenes, a mobile-first világ kihívásait és lehetőségeit fókuszba állító Google Digital Workshop eseményen. Az online jelenlét óriási lehetőségeket rejt a kkv-szektornak, ezért az idei teendők közé érdemes felvésni a digitális fejlődést és a mobilra optimalizált weboldal létrehozását is.

 • tej

  Áfacsökkentést és fokozottabb ellenőrzést sürgetnek a tejágazat szereplői a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)  keddi közleménye szerint.

 • hipermarket

  A Lidl Magyarország 2018. március 1-jével átlagosan 20 százalékkal emeli a 8 órás munkaidőben dolgozó bolti és raktári fizikai munkavállalók, valamint az üzletvezetők bérét, ezt követően a bolti dolgozók havi keresete eléri majd a bruttó 290 ezer és 320 ezer forintot, az üzletvezetők havi fizetése pedig bruttó 658 ezer forinttól 720 ezer forintig terjedhet - közölte a vállalat kedden.