Hogy számoljuk el az innovációt? (x)

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A kísérleti fejlesztések, a saját előállítású szellemi termékek elszámolásáról, és az online világ számviteli kihívásairól olvashat a Számviteli tanácsadó legfrissebb számában, amelyet itt rendelhet meg.

Egy vállalkozás életében a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a technológia és a piaci környezet állandó változása miatt. Leggyakoribb ez az igény az erős versenyben működő gyártó vállalkozások vagy szoftverfejlesztők esetében. A Számviteli tanácsadó legfrissebb számában megjelent Kísérleti fejlesztés és saját előállítású szellemi termékek elszámolása című írás a címben szereplő témákon túl a szellemi termékek piaci értékének meghatározásában is segít.

Az online világ a szinte felfoghatatlan lehetőségei mellett hatalmas kockázatokat is rejt. Egyrészről hihetetlen mértékben megkönnyíti az üzleti életet, de egyben olyan kapukat is megnyit, amikre nincsenek felkészülve a szervezetek. A Könyvvizsgálat az online világban című cikkével a szaklap a felkészülést segíti: a szerző részletesen ír a PayPal számlák és a könyvvizsgálat kapcsolatáról, a jellemzően előforduló online termékekről és azok kihívásairól, valamint az elektronikus termékekről és azok adózásáról.

A közbeszéd gyakran egymás szinonimájaként kezeli a csőd és a felszámolás fogalomkörét: egy gazdálkodó szervezet csődbe menetele alatt gyakorlatilag a „redőny lehúzását”, a gazdasági tevékenység megszüntetését értik. A szaklap A csődvédelem, mint a fizetésképtelenség elkerülésének eszköze című írásában a szerzők ezt a félreértést tisztázzák, illetve a csődeljárás jelentőségét emelik ki és lehetséges felhasználását népszerűsítik.

A példák, esettanulmányok rovatban a termelőtevékenységet folytató Termelő Kft. 2017-es üzleti évének a saját termelésű készletekre vonatkozó könyvelését mutatja be a Számviteli tanácsadó. A Termelő Kft. egyszerűsített éves beszámolót készít, költségeit csak költségnemenként könyveli és összköltségeljárású eredménykimutatást állít össze.

A lap legfrissebb számában a fentieken túl folytatódik az IFRS-ekre történő átállás gyakorlati problémáit taglaló, és az adóelvonási jog érvényesítésének szabályait ismertető sorozat. A Számviteli tanácsadó 2017/11-es számát itt rendelheti meg

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • benzin

  Emeli bruttó hat-hat forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI.

 • ajándék

  Az ajándékozás adó- és illeték-kötelezettségeiről tájékoztatott részletesen a NAV.

 • Fotó: shutterstock

  Május 21-ig kell kiegészíteni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallást azoknak, akik olyan plusz jövedelemmel rendelkeztek tavaly, amelyet a tervezet nem tartalmaz. A magánszemélytől ajándékba kapott vagyontárgyak, szolgáltatások adómentesek, ezért azt a bevallásban sem kell szerepeltetni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleménye.  

 • cégvezető

  Hatalmas növekedési lehetőséget jelent egy cég számára a szervezetfejlesztés. A családi vállalatok számára azonban ez dupla kihívás a családi és üzleti szerepek összefonódása miatt. A tudatosan menedzselt változáshoz konkrét kiindulási pont, célok és időszakos mérföldkövek kitűzését javasolták a szakemberek a K&H-ban szervezett családi vállalatok találkozóján.

 • bankkártya

  Késedelmes, hibás vagy valótlan teljesítés esetén számlánként akár 500 ezer forint is lehet a bírság - figyelmeztet a Crowe FST.