adokodexuj Adó kódex | 2017/11-12.

ADO_01

Adótörvények 2018/I.

Adó-kódex Adótörvények 2018/I. száma tartalmazza a személyijövedelemadó-törvény, az áfatörvény, valamint a társasági adóról  szóló törvény egységes szerkezetű, 2018. január elsejétől hatályos szövegét a 2017. évközi, illetve év végén elfogadott módosításokra tekintettel. A törvényszövegekben az eddigi gyakorlatunkkal egyezően eltérő jelöléssel emeltük ki a 2017-től, illetve a 2018-tól, valamint esetenként a 2019-től hatályos változásokat. A kiadványban szerepelnek továbbá a fenti adónemeket érintőjogszabály-módosítások részletes, gyakorlati példákkal is illusztrált magyarázatai.

A kiadvány tartalmazza továbbá az adózás rendjéről szóló, 2003-as törvényt felváltó, 2018. január elsején hatályba lépő új adóeljárási törvények (2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről, 2017. évi CLI. törvény az adóigazgatási rendtartásról, 2017. évi CLIII. törvény az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról) szövegét is. E jogszabályok legfontosabb újdonságait a hozzájuk kapcsolódó magyarázatokban foglaltuk össze, azzal azonban, hogy az Adó-kódex 2018. januárjában megjelenő lapszámát teljes egészében az adóeljárás megújult szabályrendszere ismertetésének szenteljük.

Az online verzióban a változásmagyarázatok (magyarázatok) szövegében elhelyezett hivatkozásokra kattintva, pdf formátumban tölthetők le a jogszabályok a kapcsolódó magyarázatokkal együtt. 

Bevezetés

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.