adokodexuj Adó kódex | 2017/11-12.

ADO_01

Adótörvények 2018/I.

Adó-kódex Adótörvények 2018/I. száma tartalmazza a személyijövedelemadó-törvény, az áfatörvény, valamint a társasági adóról  szóló törvény egységes szerkezetű, 2018. január elsejétől hatályos szövegét a 2017. évközi, illetve év végén elfogadott módosításokra tekintettel. A törvényszövegekben az eddigi gyakorlatunkkal egyezően eltérő jelöléssel emeltük ki a 2017-től, illetve a 2018-tól, valamint esetenként a 2019-től hatályos változásokat. A kiadványban szerepelnek továbbá a fenti adónemeket érintőjogszabály-módosítások részletes, gyakorlati példákkal is illusztrált magyarázatai.

A kiadvány tartalmazza továbbá az adózás rendjéről szóló, 2003-as törvényt felváltó, 2018. január elsején hatályba lépő új adóeljárási törvények (2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről, 2017. évi CLI. törvény az adóigazgatási rendtartásról, 2017. évi CLIII. törvény az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról) szövegét is. E jogszabályok legfontosabb újdonságait a hozzájuk kapcsolódó magyarázatokban foglaltuk össze, azzal azonban, hogy az Adó-kódex 2018. januárjában megjelenő lapszámát teljes egészében az adóeljárás megújult szabályrendszere ismertetésének szenteljük.

Az online verzióban a változásmagyarázatok (magyarázatok) szövegében elhelyezett hivatkozásokra kattintva, pdf formátumban tölthetők le a jogszabályok a kapcsolódó magyarázatokkal együtt. 

Bevezetés

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • benzin

  Emeli bruttó hat-hat forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI.

 • ajándék

  Az ajándékozás adó- és illeték-kötelezettségeiről tájékoztatott részletesen a NAV.

 • Fotó: shutterstock

  Május 21-ig kell kiegészíteni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallást azoknak, akik olyan plusz jövedelemmel rendelkeztek tavaly, amelyet a tervezet nem tartalmaz. A magánszemélytől ajándékba kapott vagyontárgyak, szolgáltatások adómentesek, ezért azt a bevallásban sem kell szerepeltetni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleménye.  

 • cégvezető

  Hatalmas növekedési lehetőséget jelent egy cég számára a szervezetfejlesztés. A családi vállalatok számára azonban ez dupla kihívás a családi és üzleti szerepek összefonódása miatt. A tudatosan menedzselt változáshoz konkrét kiindulási pont, célok és időszakos mérföldkövek kitűzését javasolták a szakemberek a K&H-ban szervezett családi vállalatok találkozóján.

 • bankkártya

  Késedelmes, hibás vagy valótlan teljesítés esetén számlánként akár 500 ezer forint is lehet a bírság - figyelmeztet a Crowe FST.