adokodexuj Adó kódex | 2017/11-12.

ADO_01

Adótörvények 2018/I.

Adó-kódex Adótörvények 2018/I. száma tartalmazza a személyijövedelemadó-törvény, az áfatörvény, valamint a társasági adóról  szóló törvény egységes szerkezetű, 2018. január elsejétől hatályos szövegét a 2017. évközi, illetve év végén elfogadott módosításokra tekintettel. A törvényszövegekben az eddigi gyakorlatunkkal egyezően eltérő jelöléssel emeltük ki a 2017-től, illetve a 2018-tól, valamint esetenként a 2019-től hatályos változásokat. A kiadványban szerepelnek továbbá a fenti adónemeket érintőjogszabály-módosítások részletes, gyakorlati példákkal is illusztrált magyarázatai.

A kiadvány tartalmazza továbbá az adózás rendjéről szóló, 2003-as törvényt felváltó, 2018. január elsején hatályba lépő új adóeljárási törvények (2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről, 2017. évi CLI. törvény az adóigazgatási rendtartásról, 2017. évi CLIII. törvény az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról) szövegét is. E jogszabályok legfontosabb újdonságait a hozzájuk kapcsolódó magyarázatokban foglaltuk össze, azzal azonban, hogy az Adó-kódex 2018. januárjában megjelenő lapszámát teljes egészében az adóeljárás megújult szabályrendszere ismertetésének szenteljük.

Az online verzióban a változásmagyarázatok (magyarázatok) szövegében elhelyezett hivatkozásokra kattintva, pdf formátumban tölthetők le a jogszabályok a kapcsolódó magyarázatokkal együtt. 

Bevezetés

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Varga Mihály

  Biztosítani kell az egyenlő elbánást az uniós áfareform során, a tagállamok közötti különbségtétel elfogadhatatlan lenne - hangsúlyozta az Európai Bizottság múlt héten bemutatott áfajavaslata kapcsán Varga Mihály az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek keddi brüsszeli tanácsülésén.

 • offshore, adóparadicsom, adóelkerülés

  Lekerült nyolc ország kedden az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított, korábban még tizenhét államot tartalmazó feketelistájáról, amelyet kevesebb mint két hónappal ezelőtt hagytak jóvá.

 • okostelefon

  A hazai kkv-k csupán fele aktív digitálisan. Mindössze minden második vállalkozásnak van saját honlapja, és közel minden harmadik cég marketing tevékenység nélkül próbál életben maradni – hangzott el a K&H és a Google Magyarország által közösen szervezett ingyenes, a mobile-first világ kihívásait és lehetőségeit fókuszba állító Google Digital Workshop eseményen. Az online jelenlét óriási lehetőségeket rejt a kkv-szektornak, ezért az idei teendők közé érdemes felvésni a digitális fejlődést és a mobilra optimalizált weboldal létrehozását is.

 • tej

  Áfacsökkentést és fokozottabb ellenőrzést sürgetnek a tejágazat szereplői a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)  keddi közleménye szerint.

 • hipermarket

  A Lidl Magyarország 2018. március 1-jével átlagosan 20 százalékkal emeli a 8 órás munkaidőben dolgozó bolti és raktári fizikai munkavállalók, valamint az üzletvezetők bérét, ezt követően a bolti dolgozók havi keresete eléri majd a bruttó 290 ezer és 320 ezer forintot, az üzletvezetők havi fizetése pedig bruttó 658 ezer forinttól 720 ezer forintig terjedhet - közölte a vállalat kedden.