adokodexuj Adó kódex | 2017/5.

iStock-542725470

Célkeresztben a magánszemélyek lakóingatlan adásvételei

Az ingatlanértékesítéssel, ennek részeként a lakóingatlanokkal kapcsolatos adó- és illetékszabályok rendszere gyakran változott az elmúlt három évtizedben. Részben a szabályok nem ismeretéből, esetenként a szabályok megkerüléséből adódóan az adóhatóság magánszemélyekre vonatkozó ellenőrzései esetén nem ritka az ezekkel kapcsolatos megállapítás. Az ingatlanpiac fellendülése miatt is aktuális téma a lakóingatlanok adásvételeihez kapcsolódó közteherfizetési szabályok áttekintése.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Tállai

  A múlt év azonos időszakához képest eddig 547 milliárd forinttal több bevétel folyt be az államkasszába annak ellenére, hogy az adócsökkentések a lakosságnál és a vállalkozásoknál mintegy 860 milliárd forintot hagytak - mondta Tállai András a NAV vezetői értekezletén a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint.

 • zara

  Az állam bevétele a feltöltési kötelezettségtől nem lesz több, ellenben a becslés kockázattal jár - állítja Zara László.

 • Fotó: shutterstock

  A 2012-2018 közötti minimálbér és bérminimum összegeket közölte táblázatokban a NAV.

 • gyros

  Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők nem szavazták meg a kebab előállításához használt húshoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslatot.

 • Európai Parlament

  Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők elfogadták a parlament pénzmosás, adókikerülés és adókijátszás feltárására és megelőzésére létrejött úgynevezett PANA-bizottságának 211 ajánlását.