Magyarázat a kötelező egészségbiztosítási ellátásokra vonatkozó szabályozás 2017. évközi és 2018-as változásaihoz

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényben és a végrehajtására kiadott kormányrendeletben 2017 folyamán, illetőleg 2018. január 1-jétől is számos módosítás lépett hatályba. A módosuló rendelkezéseket időrendben és a jogszabályok egységes szerkezetbe foglalt tematikájának megfelelően vesszük sorra, az érintett szakasz és a szabályozási témakör feltüntetésével.

1. A 2017-es évközi változások

1.1. A 2017 februárjától hatályos változások

1.1.1. Az utazási költségtérítés

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény rendelkezései értelmében a köznevelési intézmények alapfeladatai közé tartozik a fejlesztő nevelés, oktatás, ezen belül pedig az ún. korai fejlesztés és gondozás is, amely magában foglalja a gyógypedagógiai tanácsadást, a korai fejlesztést, az oktatást és a gondozást. A fejlesztésre való igény szempontjából a gyermekek három kategóriába sorolhatók:

–   problémamentes;

–   sajátos nevelési igényű, azaz különleges bánásmódot igénylő gyermek, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi (látási, hallási), értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magata...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez az alábbi csomagjainkat ajánjuk Önnek (kérjük megrendelés előtt regisztráljon):

Az adó.hu összes prémium tartalmát (prémium cikkek, szaklapok, kérdés-válasz szolgáltatás)
elérheti egész éven át mindössze 29 900 Ft + áfáért (37 973 Ft)
Bővebb információ az ADÓklub Online csomagról

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • kézfogás

  A kedvezményes, 5 százalékos általános forgalmi adó (áfa) fenntartása szükséges a bővülő lakásépítési teljesítmény folytatódásához elemzők szerint.

 • eurostat

  Közel nyolcszoros a különbség az Európai Unió tagországai között a minimálbér összegében, a legmagasabb minimálbért Luxemburgban fizetik - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) pénteken közzétett jelentéséből. Magyarországon a minimálbér az ötödik legalacsonyabb uniós összevetésben.

 • építkezés

  Az elmúlt évben 44 százalékkal  több új lakás épült, mint egy évvel korábban.  A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján az építendő lakások száma 37 997 volt, 20,4 százalékkal több az előző évinél - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Varga Mihály

  Varga Mihály kijelentette a Magyar Időknek adott interjújában: a kormány nem tett le arról, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa. 

 • benzin

  Az emeléssel a gázolaj átlagára 359 forintra nőtt, a benziné 351 forint maradt.