Ingyenes juttatások nonprofit szervezeteknek

(A módosult adományszabály)

2010. január 1-jétől átalakult az adományhoz kapcsolódó adóalap-kedvezmény rendszere a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvényben (a továbbiakban: Tao-tv.). A változás egyrészt a törvény adott-kapott támogatásra vonatkozó szabályainak módosításához, másrészt az adományfogalom megszüntetéséhez kapcsolódik.

1. Az ingyenes juttatás elszámolása a juttató fél adóalapjánál

1.1. Adott és kapott támogatás

A visszafizetési kötelezettség nélkül adott és kapott támogatás, a térítés nélküli eszközátadás, a térítés nélkül nyújtott szolgáltatás, az ellenérték nélkül átvállalt tartozás és az elengedett kötelezettség (a továbbiakban együtt: ingyenes juttatás vagy támogatás) esetében a 2009. december 31-éig hatályos szabály megfordul. Tavaly év végéig az az adózó volt köteles megnövelni az adóalapját, aki a...

Fizetős tartalom

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kattintson további termékeink és szolgáltatásaink listájához!

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Újdonságok

 • képfogás

  A Pénzügyi Békéltető Testület a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolásával kapcsolatos jogviták elsődleges fóruma lesz.

 • pénz

  2017-re a minimálbér összege megegyezne a létminimum összegével.

 • pénz

  2015-ben a közszférában a pedagógusok kivételével alig lesz béremelés, az újra elinduló áremelkedés pedig a versenyszektorban is fékezi a reálkeresetek emelkedését - prognosztizálja a GKI.

 • pénz

  Bejelentették a családi adóalap-kedvezmény mértékének megemelését a kétgyermekeseknél - írja az RSM DTM blogja. Az RSM DTM az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számításokat végzett, miképpen alakulnak  a nettó kifizetések.

 • krokodil

  Három krokodilbőrből készült kalapot foglaltak le a repülőtéren - közölte honlapján az adóhatóság.
   

Szaklap ajánló

Bejelentkezés

bejelentkezés
Elfelejtett jelszó