Melyik lehetőséget válasszam? I. rész Tudnivalók az önadózók számára személyi jövedelemadó-kötelezettségük teljesítéséhez

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A magánszemélyek 2011-ben szerzett jövedelmeinek bevallási határideje 2012. május 21-e. Cikkünk segítséget kíván nyújtani azoknak, akiknek önadózóként kell eleget tenniük bevallási kötelezettségüknek.

Terjedelmi okok miatt alábbi összefoglalónkban természetesen nem vállalkozhatunk az adózási tudnivalók minden részletére kiterjedő ismertetésére, azokat ugyanis a bevallási nyomtatványokhoz elkészített útmutatóban bárki megtalálhatja. Írásunk a kötelezettség teljesítésének többféle lehetőségére, illetve a legfontosabb technikai és a 1153-as bevallás tartalmi kérdéseire kívánja felhívni olvasóink figyelmét.

Ne várjon vele! Amikor megkapja az egységcsomagot, nyissa ki és olvassa el a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) tájékoztató levelét!

Hasonló felhívást olvashat mintegy 3,6 millió adózó, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallási egységcsomaggal szólít meg január hónapban a kapott borítékon.

Az adóbevallás 2012. január 1-jétől adható be! Az egyszerűsített bevallás elkészítéséhez szükséges nyilatkozat benyújtási határideje 2012. február 17. napja. A benyújtási határidő jogvesztő, így a késedelmesen – például a januárban kézbesített egységcsomagban található, márciusban kibontott,...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez az alábbi csomagjainkat ajánjuk Önnek (kérjük megrendelés előtt regisztráljon):

 • Adó lap
  2012/1–2

  Amennyiben csak ezen lapszám online változatát szeretné megvásárolni, kérjük írjon nekünk a info@wolterskluwer.hu e-mail címre.
  A lapszám elérhetőségéről és a megrendelés menetéről levélben küldünk tájékozttót!

 • Adó szaklap féléves online előfizetés

  Megtakarítás: 5%
  • Az előfizetéstől számítva hozzáférés a max. 6 lapszámhoz
  • Teljes hozzáférés a(z) Adó lap archívumához
  Megrendelem 11 990 Ft + 27% áfa (15 227 Ft)
 • Adó szaklap éves online előfizetés

  Megtakarítás: 12%
  • Az előfizetéstől számítva hozzáférés a max. 12 lapszámhoz
  • Teljes hozzáférés a(z) Adó lap archívumához
  Megrendelem 25 290 Ft + 27% áfa (32 118 Ft)

Az adó.hu összes prémium tartalmát (prémium cikkek, szaklapok, kérdés-válasz szolgáltatás)
elérheti egész éven át mindössze 29 900 Ft + áfáért (37 973 Ft)
Bővebb információ az ADÓklub Online csomagról

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • kézfogás

  A kedvezményes, 5 százalékos általános forgalmi adó (áfa) fenntartása szükséges a bővülő lakásépítési teljesítmény folytatódásához elemzők szerint.

 • eurostat

  Közel nyolcszoros a különbség az Európai Unió tagországai között a minimálbér összegében, a legmagasabb minimálbért Luxemburgban fizetik - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) pénteken közzétett jelentéséből. Magyarországon a minimálbér az ötödik legalacsonyabb uniós összevetésben.

 • építkezés

  Az elmúlt évben 44 százalékkal  több új lakás épült, mint egy évvel korábban.  A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján az építendő lakások száma 37 997 volt, 20,4 százalékkal több az előző évinél - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Varga Mihály

  Varga Mihály kijelentette a Magyar Időknek adott interjújában: a kormány nem tett le arról, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa. 

 • benzin

  Az emeléssel a gázolaj átlagára 359 forintra nőtt, a benziné 351 forint maradt.