Melyik lehetőséget válasszam? I. rész Tudnivalók az önadózók számára személyi jövedelemadó-kötelezettségük teljesítéséhez

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A magánszemélyek 2011-ben szerzett jövedelmeinek bevallási határideje 2012. május 21-e. Cikkünk segítséget kíván nyújtani azoknak, akiknek önadózóként kell eleget tenniük bevallási kötelezettségüknek.

Terjedelmi okok miatt alábbi összefoglalónkban természetesen nem vállalkozhatunk az adózási tudnivalók minden részletére kiterjedő ismertetésére, azokat ugyanis a bevallási nyomtatványokhoz elkészített útmutatóban bárki megtalálhatja. Írásunk a kötelezettség teljesítésének többféle lehetőségére, illetve a legfontosabb technikai és a 1153-as bevallás tartalmi kérdéseire kívánja felhívni olvasóink figyelmét.

Ne várjon vele! Amikor megkapja az egységcsomagot, nyissa ki és olvassa el a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) tájékoztató levelét!

Hasonló felhívást olvashat mintegy 3,6 millió adózó, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallási egységcsomaggal szólít meg január hónapban a kapott borítékon.

Az adóbevallás 2012. január 1-jétől adható be! Az egyszerűsített bevallás elkészítéséhez szükséges nyilatkozat benyújtási határideje 2012. február 17. napja. A benyújtási határidő jogvesztő, így a késedelmesen – például a januárban kézbesített egységcsomagban található, márciusban kibontott,...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, válasszon előfizetést a Wolters Kluwer Hungary Kft. webáruházában.

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.