Példa a magánszemély 1153-as bevallásának a kitöltéséhez

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A 2011. adóévről a következő példával kívánunk segítséget nyújtani a magánszemélyeknek a személyi jövedelemadó-bevallás elkészítéséhez.

Kedves Mária a Békés Kiadó Zrt. munkavállalója, és a munkáltatójának adott nyilatkozatában a 2011. évre az önadózást választotta.

Kedves Mária a bevallása elkészítéséhez a következő iratokkal rendelkezik. A munkáltatójától, a Békés Kiadó Zrt.-től kapott 11M30-as igazolással, az önálló tevékenységéből származó bevételéről (jövedelméről) kiállított igazolásokkal, a 2011-ben eladott lakásának az értékesítési papírjaival, valamint a Bagoly Kft. társaság igazolásával, ahol tag, és személyes közreműködése miatt a részére kifizetett összegről 11M30-as igazolást állítottak ki. Rendelkezik továbbá a Szépkor Önkéntes pénztár, a Tőke hitelintézet, és az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba befizetést igazoló bizonylatokkal.

A 11M30-as igazolások a következő adatokat tartalmazzák:

A Békés Kiadó Zrt. 11M30-as igazolása

1. sor A munkaviszonyból származó bérjövedelem "a" oszlop 2 400 000 Ft

1. sor A munkaviszonyból származó bérjövedelem "d"oszlop 3 048 000 Ft

651. sor Levont adóelőleg "d" oszlo...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, válasszon előfizetést a Wolters Kluwer Hungary Kft. webáruházában.

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.