adoszaklapuj Adó lap | 2017/14.

ado_14_boritokep

Az élelmiszer-értékesítést végző kezelőszemélyzet nélküli automatákhoz kapcsolódó adókötelezettségek

A cikk célja felhívni az automata-üzemeltetők figyelmét az automatákhoz kapcsolódó adókötelezettségekre, például a felügyeleti szolgáltatói szerződés megkötésére, amely alapfeltétele annak, hogy az automatába az Automata Felügyeleti Egységet betelepítsék. Enélkül ugyanis 2017. december 1-jétől az automata nem üzemeltethető, azonban az Automata Felügyeleti Egység beszerzéséhez és telepítéséhez állami (de minimis) támogatás is kapcsolódik. Ezen aktualitáson túl a cikk átfogó képet kíván nyújtani az automaták működtetésére és a felügyeleti szolgáltatóra vonatkozó szabályozásról.

Társasági adó

Társadalombiztosítás

Kérdések és válaszok

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.