adoszaklapuj Adó lap | 2018/1–2.

iStock-630022096

Kontroll-adatszolgáltatások 2018-ban

Az előkészítés utolsó fázisában lévő e-SZJA reform kapcsán tavalyi cikkünkben már előrevetítettük a kontroll-adatszolgáltatások növekvő jelentőségét. A személyijövedelemadó-bevallási tervezetek sikerét követően a kormányzati kommunikáció az azóta eltelt csaknem egy évben még hangsúlyosabban fogalmazta meg a követendő irányvonalat, a NAV által elkészített, kiajánlásra kerülő bevallások körének szélesítését. A tapasztalatok azt mutatják, hogy – a szélessávú internetelérés országos biztosításán és az elektronikus ügyintézésre alkalmas regisztráción túl – az adminisztrációcsökkentés egyik lehetséges záloga a kontroll-adatszolgáltatásokban rejlik.

Számvitel

Társadalombiztosítás

Kérdések és válaszok

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • benzin

  Emeli bruttó hat-hat forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI.

 • ajándék

  Az ajándékozás adó- és illeték-kötelezettségeiről tájékoztatott részletesen a NAV.

 • Fotó: shutterstock

  Május 21-ig kell kiegészíteni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallást azoknak, akik olyan plusz jövedelemmel rendelkeztek tavaly, amelyet a tervezet nem tartalmaz. A magánszemélytől ajándékba kapott vagyontárgyak, szolgáltatások adómentesek, ezért azt a bevallásban sem kell szerepeltetni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleménye.  

 • cégvezető

  Hatalmas növekedési lehetőséget jelent egy cég számára a szervezetfejlesztés. A családi vállalatok számára azonban ez dupla kihívás a családi és üzleti szerepek összefonódása miatt. A tudatosan menedzselt változáshoz konkrét kiindulási pont, célok és időszakos mérföldkövek kitűzését javasolták a szakemberek a K&H-ban szervezett családi vállalatok találkozóján.

 • bankkártya

  Késedelmes, hibás vagy valótlan teljesítés esetén számlánként akár 500 ezer forint is lehet a bírság - figyelmeztet a Crowe FST.