Iskolakezdési támogatás

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A szeptemberi iskolakezdéshez anyagi támogatást adhat a munkaadó. Írásunk célja, hogy az iskolakezdési támogatás feltételeit és annak közterheit bemutassa.

1. Általános tudnivalók

2017. január 1-jétől a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) a béren kívüli juttatások körét jelentősen leszűkítette, így ezen időponttól az iskolakezdési támogatás is egyes meghatározott juttatásnak minősül.

A 2017. évi változások azt is jelentik, hogy az egyedi korlát (a minimálbér 30 százaléka) megszűnt, de a juttatás feltételei nem változtak az szja-törvény átmeneti rendelkezése alapján. A változásra tekintettel ugyanis az Szja tv. 89. § (6) bekezdése átmeneti szabályt tartalmaz, amelynek értelmében a 2016. december 31-én hatályos Szja tv. 71. §-a szerint béren kívüli juttatásnak minősülő, de a 2017. január 1-jén hatályos Szja tv. 71. §-a szerint béren kívüli juttatásként nem nevesített juttatásokat a munkáltató 2016. december 31-ét követően egyes meghatározott juttatásként biztosíthatja a munkavállalói számára. Ezen juttatások esetén a közteher megemelkedett, 2017. évtől már a magasabb összegű egészségügyi...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, válasszon előfizetést a Wolters Kluwer Hungary Kft. webáruházában.

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.