afakalauzuj ÁFA-KALAUZ | 2017/10.

AFAjel

„PDF-számla” alkalmazása az áfában

Cikkünkben az áfatörvényben előírt számlakibocsátási kötelezettségnek a köznyelv és a szakzsargon által „PDF-számlázásként” megnevezett számlázási gyakorlat keretében, vagyis az ún. „PDF-számlák” kibocsátása útján, történő teljesítésével foglalkozunk és azt vizsgáljuk meg, hogy az általános forgalmi adó alanyoknak az áfatörvény, valamint az áfatörvény szerinti bizonylatolást érintő egyéb jogszabályok alapján milyen feltételek mellett nyílik lehetőségük a fenti számlázási gyakorlatot folytatni, illetve „PDF-számlákat” kibocsátani.

A hónap témái

Bevallás sorról sorra

Aktuális

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • kézfogás

  A kedvezményes, 5 százalékos általános forgalmi adó (áfa) fenntartása szükséges a bővülő lakásépítési teljesítmény folytatódásához elemzők szerint.

 • eurostat

  Közel nyolcszoros a különbség az Európai Unió tagországai között a minimálbér összegében, a legmagasabb minimálbért Luxemburgban fizetik - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) pénteken közzétett jelentéséből. Magyarországon a minimálbér az ötödik legalacsonyabb uniós összevetésben.

 • építkezés

  Az elmúlt évben 44 százalékkal  több új lakás épült, mint egy évvel korábban.  A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján az építendő lakások száma 37 997 volt, 20,4 százalékkal több az előző évinél - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Varga Mihály

  Varga Mihály kijelentette a Magyar Időknek adott interjújában: a kormány nem tett le arról, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa. 

 • benzin

  Az emeléssel a gázolaj átlagára 359 forintra nőtt, a benziné 351 forint maradt.