afakalauzuj ÁFA-KALAUZ | 2017/10.

AFAjel

„PDF-számla” alkalmazása az áfában

Cikkünkben az áfatörvényben előírt számlakibocsátási kötelezettségnek a köznyelv és a szakzsargon által „PDF-számlázásként” megnevezett számlázási gyakorlat keretében, vagyis az ún. „PDF-számlák” kibocsátása útján, történő teljesítésével foglalkozunk és azt vizsgáljuk meg, hogy az általános forgalmi adó alanyoknak az áfatörvény, valamint az áfatörvény szerinti bizonylatolást érintő egyéb jogszabályok alapján milyen feltételek mellett nyílik lehetőségük a fenti számlázási gyakorlatot folytatni, illetve „PDF-számlákat” kibocsátani.

A hónap témái

Bevallás sorról sorra

Aktuális

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Fotó: shutterstock

  Pénteken hatályba lépnek az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok - jelentette be szerda délután az Európai Bizottság, miután jóváhagyta az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul született ellenintézkedéseket.

 • Parragh László

  Az Iparkamara elnöke szerint lényegében minden szektorban sok az üres álláshely. Azt is elmondta, kiket lehetne mozgósítani.

 • pénz

  Az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezménynek köszönhetően, amely az adóhátralék azonnali rendezésére ösztönzi az érintetteket, eddig több mint 4,9 milliárd forint folyt be az állami költségvetésbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

 • Putyin

  Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta - jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.

 • Fotó: shutterstock

  Az egészségügyi hozzájárulás beolvad a szociális hozzájárulási adóba, melynek kedvezményrendszere is érdemben átalakul a kormány szándéka szerint.