Áfaproblémák – a szakértők válaszolnak

 • Értesítő a rovat cikkeiről

.

1. PONTGYŰJTŐ KÁRTYÁRA TÖRTÉNŐ „PONTVÁSÁRLÁS” ÁFABELI KEZELÉSE

Kérdés: Kávézókat üzemeltető ügyfelünk az ügyfelek részére pontgyűjtőkártya-rendszer bevezetését tervezi, melynek használata során a kártya birtokosa nem csak bizonyos termékek vásárlása esetén (ún. automatikus „pontszerzéssel”), hanem meghatározott mennyiségű pénz megfizetése ellenében (vagyis „pontvásárlással”) is gyűjthetne a későbbi vásárlások ellenértékének megtérítésére jogosító pontokat.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy „pontvásárlás” esetén milyen bizonylattal szükséges kísérni azon – a vevő által az ügyfelem részére átadott – pénzösszeget, mely a pontgyűjtőkártyára (mint egy későbbi vásárlás alkalmával levásárolható összeg) kerül felvezetésre?

Előrebocsátható, hogy az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 259. § 15. pontja szerint pénzhelyettesítő fizetési eszköznek tekinthető az utalvány, egyéb fizetési megbízás vagy ígérvény (ide nem értve a pénzt és a...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, válasszon előfizetést a Wolters Kluwer Hungary Kft. webáruházában.

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Országgyűlés, parlament, szavazás, képviselők

  Az elfogadott javaslatok változatlanul hagyták a büdzséterv 1,8 százalékos, GDP-arányos hiánycélját.

 • film

  A Filmalap kezdeményezésére a jelenlegi 25 százalékról 30 százalékra nőhet a filmszakmai közvetett támogatás, vagyis az elszámolható filmgyártási költségek utáni adókedvezmény mértéke.

 • nyaralás

  Nem a legjobb megoldás várni az ügyintézéssel, és a nyári magyarországi látogatáshoz kötni a külföldön élő, tartózkodó nyugdíjasok éves adategyeztetésének intézését, mert így már késedelembe esünk. Ha azonban mégis ez a megoldás, az egyeztetés ekkor is elvégezhető, ha nem éltünk korábban a postai úton lehetséges, tehát személyes magyarországi megjelenést nem igénylő ügyintézéssel.

 • benzin

  A Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI.

 • építkezés

  Májusban az építőipar termelése 15,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit az áprilisi 14,2 százalékos növekedés után. Az év első öt hónapjában 16,9 százalékkal nőtt a termelés a tavalyi év azonos időszakához képest - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).