afakalauzuj ÁFA-KALAUZ | 2018/4.

AFAjel

Garanciális kötelezettségek a forgalmi adózásban

Minthogy az adóalanyok által teljesített ügyletek kapcsán gyakorta előfordul, hogy a termékértékesítés, illetve a szolgáltatásnyújtás nem szerződésszerűen vagy a jogszabályok által előírt követelményeknek megfelelően teljesül, elengedhetetlen annak tisztázása, hogy a hibásan teljesített ügyletek kapcsán felmerülő szavatossági igények érvényesítése milyen adózásbeli következményekkel jár. Ennek megfelelően írásunkban áttekintjük az egyes reparációs lehetőségeket, illetőleg azok adózásbeli konzekvenciáit, különös figyelmet szentelve az adófizetési kötelezettség, valamint a levonási jog reparációt követő alakulásának.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Matolcsy György MNB-elnök

  Nem történt kamatemelés és nem is várható - derül ki az MNB közleményéből.

 • posta

  Kedden a megyeszékhelyeken a főposták 19 óráig lesznek nyitva, a fővárosban egyes posták még tovább.

 • persely

  Az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint az egészség- és önsegélyező pénztárak jól kezdték az idei évet, az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a teljes vagyon az idei első negyedév végén meghaladta az 1279 milliárd forintot, ez éves szinten 8 százalékos emelkedés - mondta Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) elnöke a szövetség keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • ellenőrzés

  A NAV e héten fokozottan ellenőrzi a fővárosi VI. és VII. kerületi jövedéki kiskereskedőket - figyelmeztet honlapján a hatóság.

 • nyitva

  A kedd éjféli szja bevallási határidőre tekintettel több helyen hosszított nyitvatartással várja az adózókat a NAV.