szamvitelitanacsuj Számviteli tanácsadó | 2017/11.

szamvitelkulcs

Kísérleti fejlesztés és saját előállítású szellemi termékek elszámolása

Egy vállalkozás életében a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a technológia és a piaci környezet állandó változása miatt. Egyes piacokon a fejlesztések ritkábbak, vagy kevésbé újítóak, mint például egy kereskedő cég szervezeti változása, de más tevékenységekben évről évre, vagy akár hónapról hónapra is szükség van új termékekre, esetleg technológiai fejlesztésre. Leggyakoribb ez az igény az erős versenyben működő gyártó vállalkozások vagy szoftverfejlesztők esetében. Előfordul, hogy új termékre van szükség, a gyártás módját kell javítani az új termék miatt, vagy a költségek csökkentése érdekében jobb műszaki megoldásra van szükség.

Könyvizsgálat, ellenőrzés

Példák, esettanulmányok

Kontrolling

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • költségvetés

  Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

 • forint_pénz

  A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • vám

  2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni. A leginkább kézzelfogható változás, hogy vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – immár kizárólag vámjogi képviselő járhat el. Bár a szabályozás nem régi, ennek ellenére indokolttá vált a módosítása, amely szerint a vámjogi képviselői feladat ellátásába bevonható harmadik fél is.

 • autópiac

  A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu.

 • top 100

  Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.