szamvitelitanacsuj Számviteli tanácsadó | 2017/11.

szamvitelkulcs

Kísérleti fejlesztés és saját előállítású szellemi termékek elszámolása

Egy vállalkozás életében a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a technológia és a piaci környezet állandó változása miatt. Egyes piacokon a fejlesztések ritkábbak, vagy kevésbé újítóak, mint például egy kereskedő cég szervezeti változása, de más tevékenységekben évről évre, vagy akár hónapról hónapra is szükség van új termékekre, esetleg technológiai fejlesztésre. Leggyakoribb ez az igény az erős versenyben működő gyártó vállalkozások vagy szoftverfejlesztők esetében. Előfordul, hogy új termékre van szükség, a gyártás módját kell javítani az új termék miatt, vagy a költségek csökkentése érdekében jobb műszaki megoldásra van szükség.

Könyvizsgálat, ellenőrzés

Példák, esettanulmányok

Kontrolling

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • benzin

  Emeli bruttó hat-hat forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI.

 • ajándék

  Az ajándékozás adó- és illeték-kötelezettségeiről tájékoztatott részletesen a NAV.

 • Fotó: shutterstock

  Május 21-ig kell kiegészíteni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallást azoknak, akik olyan plusz jövedelemmel rendelkeztek tavaly, amelyet a tervezet nem tartalmaz. A magánszemélytől ajándékba kapott vagyontárgyak, szolgáltatások adómentesek, ezért azt a bevallásban sem kell szerepeltetni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleménye.  

 • cégvezető

  Hatalmas növekedési lehetőséget jelent egy cég számára a szervezetfejlesztés. A családi vállalatok számára azonban ez dupla kihívás a családi és üzleti szerepek összefonódása miatt. A tudatosan menedzselt változáshoz konkrét kiindulási pont, célok és időszakos mérföldkövek kitűzését javasolták a szakemberek a K&H-ban szervezett családi vállalatok találkozóján.

 • bankkártya

  Késedelmes, hibás vagy valótlan teljesítés esetén számlánként akár 500 ezer forint is lehet a bírság - figyelmeztet a Crowe FST.