A saját tőke hiányos kft.-kkel, rt.-kkel szembeni törvényességi felügyeleti eljárások

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Cikkünkben arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a 2017-es üzleti évben elindított és jelenleg is folyamatban lévő cégbírósági felügyeleti eljárások mintájára a saját tőke hiányos korlátolt felelősségű társaságokkal és részvénytársaságokkal szemben is elindulhatnak a törvényességi felügyeleti eljárások.

Érdemes elgondolkodni a cégbírósági eljárás gyakorlatán azoknak a korlátolt felelősségű társaságoknak és részvénytársaságoknak, amelyeknél a mérlegben a saját tőke összege nem elegendő, a saját tőke hiányos. Az Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer programja lehetővé teszi a cégbíróságok számára azt is, hogy a letétbe helyezett és közzétett beszámolók alapján gyorsan kiszűrjék azokat a korlátolt felelősségű társaságokat, részvénytársaságokat, amelyek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénynek (a továbbiakban: Ptk.) nem felelnek meg amiatt, hogy a saját tőkéjük hiányos.

A Cégszolgálat részére a beszámoló letétbehelyezési és közzétételi kötelezettsége 2016. december 1-jétől csak az Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszeren keresztül teljesíthető. Az üzleti év zárását követően a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: számviteli törvény) szabályai szerint összeállított beszámolót nem lehet automatikusan feltölteni, a mérleget és az eredménykimutatást ...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, válasszon előfizetést a Wolters Kluwer Kft. webáruházában.

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • Matolcsy György MNB-elnök

  Nem történt kamatemelés és nem is várható - derül ki az MNB közleményéből.

 • posta

  Kedden a megyeszékhelyeken a főposták 19 óráig lesznek nyitva, a fővárosban egyes posták még tovább.

 • persely

  Az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint az egészség- és önsegélyező pénztárak jól kezdték az idei évet, az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a teljes vagyon az idei első negyedév végén meghaladta az 1279 milliárd forintot, ez éves szinten 8 százalékos emelkedés - mondta Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) elnöke a szövetség keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • ellenőrzés

  A NAV e héten fokozottan ellenőrzi a fővárosi VI. és VII. kerületi jövedéki kiskereskedőket - figyelmeztet honlapján a hatóság.

 • nyitva

  A kedd éjféli szja bevallási határidőre tekintettel több helyen hosszított nyitvatartással várja az adózókat a NAV.