585 milliárd forint társasági adó egy cégtől


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A General Electric magyarországi leányvállalata jóval több társasági adót fizetett be a tavalyi  működése után egymaga, mint amennyi az egész társasági adó előirányzat az idei költségvetésben,a mely értelemszűren az összes cég befizetését tartalmazza.

Joerg Bauer, a General Electric (GE) magyarországi leányvállalatának elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy a vállalat árbevétele tavaly 4452 milliárd forintra nőtt, az egy évvel korábbi 1606 milliárd forintról, az Alstom francia gépipari konszern erőművi és áramelosztó berendezéseket gyártó üzletág (Power and Grid) integrációja és az ezzel kapcsolatos átszervezés, valamint a kapcsolódó egyszeri árbevételnövekedés következtében.

Ennek eredményeként a mintegy tíz üzleti területen tevékenykedő magyarországi leányvállalat adófizetési kötelezettsége a 2014-es, mintegy 63,96 milliárd forintról 585,35 milliárd forintra emelkedett a konszolidált, nem auditált adatok szerint. Ezzel párhuzamosan a magyar cég adózás előtti eredménye 304,32 milliárd forintról 4415 milliárd forintra ugrott – mondta Bársony Farkas, a GE Hungary Kft. adózásért is felelős ügyvezető igazgatója.

Három Navigátor adózási, számviteli témában,

15% kedvezménnyel

A csomag tartalmazza az Art. Navigátort, az Áfa Navigátort, és a Számviteli Navigátort, amelyek a csomagkedvezménytől függetlenül külön is rendelhetőek!

Megrendelés >>

Joerg Bauer elmondta azt is, hogy miközben a kiemelkedő volumenű nemzetközi akvizíció, valamint a vállalatcsoport – szakszervezetekkel egyeztetése alatt álló –  szerkezetátalakítási terve két év alatt 6500 munkahely megszüntetésével járhat Európában, addig Magyarországon az átszervezés mindössze 40 dolgozót érinhet, akik többségének a GE más magyar gyáregységeiben ajánlanak fel munkalehetőséget.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 24.

Madách-200 – Madách gazdasági nézetei (3.3. rész)

Madáchot már ifjú korától kezdve foglalkoztatta a közösségi lét szükségszerűsége és feltételrendszere, a társadalmi működésének kérdésköre. Ezzel kapcsolatos gondolatait több művében is kifejtette, legmarkánsabban Az ember tragédiájában. Szintén sokat foglalkozott adózási kérdésekkel is, bár, érdekes módon, ezzel a Tragédiában a legkevésbé.

2023. március 23.

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

Aki interneten rendel és szállíttat belföldre dohányzást helyettesítő nikotintartalmú terméket vagy egyéb dohánygyártmányt, jövedéki törvénysértést követ el – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.