A bulinegyedben ellenőriz a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra a NAV célkeresztjébe került a fővárosi bulinegyed – írja a Magyar Nemzet.

Mint a hatóság nyilvánosan közzétett ellenőrzési tervéből kiderül, a NAV emberei ezen a héten – hétfőtől vasárnapig – a VI. és a VII. kerület kocsmáiban, italméréseiben vizsgálódnak, olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A hivatal ellenőrei több témakört is áttekintenek. Fontos kérdés például, hogy a vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát a vásárlóknak, bejelentették-e alkalmazottaikat és megfelelően használják-e online pénztárgépüket.

Az érintetteknél szóba kerül még az adótartozás ügye, s az is, hogy mindenki megtartja-e a jövedéki előírásokat. Utóbbival kapcsolatban a hatóság megjegyezte: a NAV kiemelt figyelmet fordít – egyebek mellett – a kiskereskedelemben forgalmazott alkoholtartalmú termékek minőségének ellenőrzésére, valamint a hamis, hamisított italok kiszűrésére – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek

2015. december 14.

Bulin büntetett a NAV

Zártkörűnek hirdetett, ám külső személyek számára mégiscsak nyitott zenés összejövetelen ellenőrzött a NAV – írja az Index.

2018. július 5.

A bulinegyedben razziázott a NAV

A budapesti bulinegyed minden negyedik cégénél találtak szabálytalanságot a revizorok. A razzia híre sok kocsma hivatalos forgalmát megtöbbszörözte.