A kicsiké volt az év? – Mennyit kaszáltak a cégek?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elemzői előrejelzések szerint a kisebb tőzsdei társaságok számolhatnak be nagyobb növekedésről a tavalyi egész éves profitjukat illetően.

A Mol várható eredménye év/év alapon még így is 45 százalékos növekedést hozhat, az OTP esetében a nettó profitot tekintve 20 százalék felett maradhat a mutató. Az olajpapírnál érdemes megjegyezni, hogy nem csökkent a profitra adott előrejelzések szórása, az utolsó negyedéves nettó profitvárakozásokban 35 milliárd forint van a legkisebb és a legnagyobb elemzők által becsült adat között. Az MTelekom újra profitcsökkenésről ad majd várhatóan számot. Kiugró növekedést várnak viszont néhány kisebb tőzsdei cégtől a szakemberek, a Danubiusnak, a Rábának és a Linamarnak egyaránt kedvezett az év közben gyenge, év végére pedig erősödő forint, így feltehetően mindhárom cég jelentős javulásról adhat majd számot éves szinten.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.