A szoláriumokra is figyel a NAV Somogyban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Április 3. és 9. között kiemelten ellenőrzik Somogy megyében található szoláriumokat és edzőtermeket – derül ki a NAV adótraffipax információból.


A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 3. és 9. között kiemelten ellenőrzik a megyében található szoláriumokat és edzőtermeket, illetve Kaposváron és a környező településeken a drogériákat, parfümériákat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásokra is számíthatnak az adózók.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 3. és 30. között elsősorban azokban az üzletekben ellenőriznek, melyekben az online pénztárgép üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat. Az adóellenőrök a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek mellett a számla- nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják. Természetesen máshol is lehetnek a megyében ellenőrzések.

A NAV Baranya megyei munkatársai április 2. és 4. között Pécsett, Szigetváron, és  Sellye környékén végeznek ellenőrzéseket.

Sellye környékén elsősorban a Nemzeti Dohányboltokban,  Szigetváron a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, Pécsett a sport- és szabadidős szolgáltatóknál és a személyszállítóknál ellenőrzik a revizorok a nyugta- és számlaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését.

[htmlbox art_tukor]

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán.Kapcsolódó cikkek