Adócsökkentéssel kezeli a válságot Olaszország

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. március 13.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kiskeresetűek és a cégek adóját mérséklik.


Adócsökkentést, lakásépítési programot és az állami szolgálati autók elárverezését jelentette be Matteo Renzi olasz kormányfő szerda délután bemutatott száznapos kormányprogramjában. “Száz napunk van, hogy megváltoztassuk Olaszországot! Áprilisban a közigazgatás, májusban az adórendszer reformját hajtjuk végre, júniusban az igazságügyet változtatjuk meg. Kemény harc lesz” – jelentette ki Matteo Renzi.

A május elsejétől bevezetett adóreformmal a havi 1500 eurót vagy annál kevesebbet (négyszázötvenezer forint) keresők évi nettó ezer euróval többet fognak hazavinni; az intézkedés 10 millió olaszt érint.

A következő száz napra tervezett program során tíz százalékkal csökkentik a vállalatokra kivetett iparűzési adót, megemelik a kis és közepes vállalatokat segítő garanciaalapot.

Számviteli változások, felkészülés a beszámolókészítésre és a tao-bevallásra

Szakmai fórum és képzés: 2014. március 25.

  • Könyvvizsgálóknak: 2 kreditpont
  • Adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek: 4 kreditpont

Jelentkezzen most!

A február 22-én megalakult kormány miniszterelnöke kijelentette: “az EU soros elnökségét július elsejétől betöltő Olaszország nemcsak azon dolgozik, hogy megváltoztassa Európát, hanem azért, hogy Olaszország is megváltozzon”.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.