Adócsökkentést ígér az új francia miniszterelnök

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A munkára rakodó terhek csökkentésével a francia családok vásárlóerejének növelését ígérte Manuel Valls új miniszterelnök a nemzetgyűlésben elmondott programadó beszédében.


Kilenc nappal a helyhatósági választások kormánypárti veresége után a múlt héten kinevezett 51 éves szocialista kormányfő háromnegyed órás szenvedélyes hangvételű beszédet tartott. Ebben arról próbálta meggyőzni a képviselőket és a közvéleményt, hogy a Francois Hollande államfő által meghatározott irányvonalnak megfelelően képes lesz beindítani a gazdasági növekedést és csökkenteni a közel 11 százalékon beállt munkanélküliséget.

Adó-kódex Számvitel 2014

A márciusban megjelenő kiadvány a számviteli változások gyakorlatias, példákkal illusztrált magyarázatait és a hatályos számviteli számviteli törvényt is tartalmazza. Megrendelés itt

Rendelje meg a TB és a Számviteli kódexet együtt, egy kiadvány áráért!

A parlament alsóháza kora este tartja a bizalmi szavazást az új kormányról. Miután a szocialisták abszolút többséggel rendelkeznek a nemzetgyűlésben, a szavazás jelképesnek tekinthető.

A Zöldek, noha már nem tagjai a kormánynak, várhatóan bizalmat szavaznak majd az új kabinetnek. A jobbközép ellenzék és a kommunisták viszont nem támogatják Valls szociálliberális programját.

A miniszterelnök jelezte, hogy a munkára rakodó terheket 2016-ig 30 milliárd euróval (9,2 ezer milliárd forinttal) kívánja csökkenteni, és járulékmentessé válik a minimálbér. Az intézkedés a köztársasági elnök által január 14-én meghirdetetett úgynevezett felelősségi paktum része lesz, amelynek célja a beruházások ösztönzése és a foglalkoztatás javítása.

Valls megerősítette, hogy folytatja az államháztartás rendbetételét a 2015 és 2017 közötti időszakra előirányzott 50 milliárd eurós (15,5 ezer milliárd forintos) állami megtakarítással. Ebből 19 milliárd eurót az állam működésénél, 10 milliárdot a társadalombiztosítási kiadásoknál, további 10-et pedig az önkormányzatoknál kell visszafogni.

Kiskönyvtár az áfáról 3. rész: Áfalevonás és áfa-visszaigénylés

Gyakorlati példákon keresztül bemutatjuk az adólevonási jog természetét, szabályait, az adólevonás általános és különös feltételeit, kitérve a speciális termék- és szolgáltatáskörökre. Ismertetjük az adólevonás tárgyi feltételeit, valamint az áfa-visszaigénylés jelenleg hatályos rendszerét.

Rendelje meg most! Ára mindössze 2990 Ft+ 5% áfa

Ugyanakkor jelezte, azt szeretné, ha az Európai Unió is beindítaná a gazdasági növekedést nagy beruházásokon és az elsősorban a fiatalokra koncentráló munkahelyteremtő politikán keresztül.

Valls nem tagadta, hogy fő feladatának tekinti visszanyerni a franciák bizalmát a végrehajtó hatalomban, mert szerinte a választók a helyhatósági választásokon kimondták: félnek a jövőtől.

“Túl sok szenvedés, kevés remény, ez ma Franciaország helyzete” – fogalmazott a miniszterelnök, aki azt ígérte, hogy az igazság és a hatékonyság fogja vezérelni az új kabinet munkáját.

“A gazdasági és szociális válság nem magyarázat mindenre, polgári és identitási válság is van” – tette hozzá. Ezzel a választók jelentős távolmaradására és a szélsőjobboldali Nemzeti Front előretörésére utalt. Azt is elmondta, hogy megnyugvást szeretne elérni az olyan nagy társadalmi kérdésekben, mint az azonos neműek házasságának engedélyezése, amely milliós tüntetéseket váltott ki egy évvel ezelőtt a jobbközép ellenzék és a katolikus egyház támogatásával.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Webshopok és NAV online számla adatszolgáltatás 2021-ben
2021. március 8.

2021. január 4-től az online számla adatszolgáltatási kötelezettség szinte minden belföldi vállalkozás által kiállított számlára kiterjed, a webshopok értékesítéseire is. A NAV friss döntése szerint azonban a külföldi webshopok mentesülnek az online számla adatszolgáltatás alól a magyarországi értékesítéseik esetén.

NAV-figyelő, 9. hét: átkerült a gépjárműadó a NAV-hoz
2021. március 8.

NAV-figyelő, 9. hét: átkerült a gépjárműadó a NAV-hoz

A NAV megválaszolta a leggyakoribb kérdéseket a gépjárműadóval kapcsolatban, részletezte, miként szűnik meg a fordított áfa a munkaerő-kölcsönzés területén, és sok fontos információt közölt az online számlaadat-szolgáltatásról.

Az adólevonási jog korlátozása a magyar áfa rendszerében 3.
2021. március 8.

Folytatjuk a személygépkocsi üzemeltetéshez kapcsolódó költségek áfa-tartalmának levonhatóságának vizsgálatát. Most az Áfa tv. 124. § (1) bekezdés c) pontja és a 124. § (4) bekezdése szerinti korlátozásokra térünk ki.