Adótraffipax: strandokon és cukrászdákban is ellenőriz a NAV

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. július 13.
Címkék: ,
Rovat:
A NAV ellenőrei a budapesti strandokon is felbukkanhatnak – és még sok más helyen is.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2020. július 13. és 17. között a budapesti strandokon működő gazdálkodókat ellenőrzik.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 20. és 24. között ellenőrzik a belvárosi éttermeket, a kiskereskedőket és a személyszállítást végzőket. Az ellenőrzésekkor a revizorok a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 13. és 31. között a megye vendéglátóhelyeit, a mozgó vidámparkokat, a kerékpár- és rollerkölcsönzőket, a lovaskocsis túraszervezőket, a szabadstrandok és fürdők területén üzemelő adózókat, a fagyizókat, illetve a cukrászdákat ellenőrzik.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.

A NAV baranyai munkatársai július 13. és 19. között, hétfőn, szerdán és csütörtökön a megyében található strandokon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 13. és 17. között a fagylaltozóknál, cukrászdákban és kávézókban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését. Elsősorban az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépekből érkezett adatok elemzése során kockázati tényezővel érintett adózók számíthatnak ellenőrzésre.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.


Kapcsolódó cikkek: