Adótraffipax: takarítók, pizzériák, edzőtermek is a célkeresztben

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. február 3.
Címkék: , ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV “adótraffipax” előrejelzése szerint számos helyen számíthatunk revizorok felbukkanására, persze azt sem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV baranyai munkatársai február 3. és 9. között is folytatják a takarítók ellenőrzését a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben – olvasható a NAV honlapján.

A revizorok a héten Pécsett, Villányban, Szalántán, Mohácson és Szentlőrincen, a vendéglátóhelyeken, a pékségekben, valamint a zöldség-, gyümölcs-kiskereskedőknél vizsgálják az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését.

A farsangi időszakban a jelmezkölcsönzőket, a használtruha-kereskedőket, valamint az egyéb farsangi termékeket értékesítőket is ellenőrzik a hivatal munkatársai.

A megye építkezésein továbbra is vizsgálják a revizorok a dolgozók foglalkoztatását.

Ugyanekkor a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén működő éttermeket, gyorséttermeket és pizzériákat ellenőrzik. A revizorok próbavásárlásokkal vizsgálják az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs alkalmazását. Emellett számítani lehet a foglalkoztatottak bejelentésének és az online pénztárgépek használatának ellenőrzésére is.

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a fitnesz- és edzőtermeket, sportcentrumokat ellenőrzik kiemelten.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán.


Kapcsolódó cikkek:


NAV: hatékony az ellenőrzés, dől a pénz a büdzsébe
2019. augusztus 8.

NAV: hatékony az ellenőrzés, dől a pénz a büdzsébe

Az adóhatóság tavaly 190,6 ezer adószakmai vizsgálatot végzett, melyek 122 ezer adózót érintettek. A feltárt adókülönbözet meghaladta a 274,5 milliárd forintot, a kivetett szankciók összege 208,6 milliárd forintot tett ki.