Alig néhányan igénylik a CSOK-ot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyelőre nem rohanták meg a bankokat a családok a tízmillió forintos CSOK-ért – írja a Világgazdaság.

Az OTP-hez például – amely saját becslése szerint a hazai CSOK-igénylések felét fogadja be – eddig 88 kérelem futott be, az FHB-nál is volt már befogadott igény, de a Budapest Bankhoz például még egyetlen tízmilliós CSOK-igényt sem nyújtottak be – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Érdeklődők viszont tízezerszámra érkeznek, az OTP-t például január óta 30 ezren keresték fel az állami támogatások miatt, a negyedük a 10 + 10 milliós CSOK-ról kérdezősködött. A TakarékBanknál is öt CSOK iránt érdeklődő ügyfél közül kettő a 10 + 10 milliós konstrukcióra kíváncsi.

Három Navigátor adózási, számviteli témában,

15% kedvezménnyel

A csomag tartalmazza az Art. Navigátort, az Áfa Navigátort, és a Számviteli Navigátort, amelyek a csomagkedvezménytől függetlenül külön is rendelhetőek!

Megrendelés >>

A lassú felfutás az egyik oka, hogy nincsenek új lakások, az építkezések pedig kezdeti stádiumban járnak – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 28.

Hamarosan jön az újragondolt eÁFA

Idén ősszel várhatóan végre elindulhat az automatizált áfabevallás tesztelése, és 2024-re tervezik a rendszer élesítését. Az eÁFA szolgáltatás bevezetését 2021-re tervezték, de az utolsó pillanatban elhalasztották. A fejlesztés azonban az elmúlt időben is folytatódott az eredeti koncepció továbbgondolásával, a gép-gép kapcsolat megteremtésével. „Az automatizált rendszerek használata egyelőre nem lesz kötelező, de mindenkinek megéri legalább követni egyenlege alakulását. A saját számítás és a NAV tervezet közötti eltérésekre is érdemes ránézni, ugyanis ezek olyan hibákra mutathatnak rá, amelyek adóellenőrzésre való kiválasztást generálhatnak.” – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

2023. március 28.

Hogyan kell ellenőrizni az üzleti partnereket?

A gondosan eljáró gazdasági szereplőktől elvárható, hogy még a szerződéskötés előtt tájékozódjanak üzleti partnerükről, meggyőződjenek üzletfelük megbízhatóságáról.

2023. március 28.

Rendezvényszervezés és az áfa

Magyarországon is különbséget kell tenni az adóalanyok és nem adóalanyok között nyújtott szolgáltatások tekintetében, valamint a komplex és a belépést biztosító szolgáltatások tekintetében.