Az adóhatóságnak is fontos a Valentin-nap

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. február 5.
Címkék: ,
Rovat:
A NAV különös figyelmére számíthatnak a fővárosi virág- és ajándékkereskedők, illetve az elviteles és házhoz szállító éttermek és vendéglátóhelyek is (jelenleg ugyebár mindegyik ilyen).

A NAV Dél-budapesti  Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. február 8. és 12. között Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket. A Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ugyanekkor a virág- és ajándékárusokon túl az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket is ellenőrzik.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.


Kapcsolódó cikkek:


A transzferár-ellenőrzések
2020. augusztus 13.

Az adóhatóság kiemelt ellenőrzési területe a kapcsolt vállalkozások között alkalmazott transzferárak vizsgálata. Tekintettel arra, hogy kapcsolt vállalkozások nemcsak belföldi, hanem nemzetközi viszonylatban is előfordulnak, a különböző országok adóhatóságai egymástól függetlenül vizsgálódnak. Arra a kérdésre, hogy a különféle adóhatóságok kötelesek-e figyelembe venni a másik ország adóellenőrzés szerinti megállapításait, a következő Kúria által hozott ítélet ad választ.