Az Unió megregulázná Kínát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Unió hétfőn a termékbiztonsági szabályok betartására sürgette Kínát. Főként a játékokat érintően várja el ezt az unió, amely egyben bővebb információkat is vár Pekingtől a hamisított termékekkel összefüggésben.

Megleva Kuneva fogyasztási ügyekben illetékes uniós biztos pekingi tárgyalásai alkalmával fogalmazta meg a kérést Li Chang jiang-nak, aki a kínai minőségbiztonsági felügyelet vezetője. Kuneva kérte Kínát, tegyenek többet a piaci ellenőrzés terén, akadályozzák meg, hogy veszélyes gyártmányok az unió piacára kerüljenek és ezzel is javítsák Kínának, mint exportőr országnak is a hírnevét.

2006-ban 924 terméket, köztük nem biztonságos villanyégőket, vízforralókat, hibás babakocsikat minősített az unió túlságosan veszélyesnek ahhoz, hogy piacra kerülhessenek. Ezek fele részben kínai eredetűek voltak. Kínát Kuneva szóvivője a termékbiztonság szempontjából leginkább aggodalomra okot adó országnak minősítette.

A gyerekjátékokat azért emelte ki az uniós biztos, mivel az Európában értékesített gyerekjátékok több mint fele Kínából származik. Az unió termékbiztonsági figyelmeztetési rendszerében (RAPEX) 2005-ben a gyerekjátékokat érintően a figyelmeztetések 80 százalékban kínai gyártmányokra vonatkoztak.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. december 8.

Drónokkal csempészett cigarettát foglalt le a NAV

Drónokkal csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kölcsén – közölte a vámhivatal pénteken.

2023. december 8.

Vagyonfelosztás a tagok között kényszertörlési eljárásban

A kényszertörlési eljárás során sarkalatos pont, hogy az érintett céggel szemben követelés bejelentésére sor kerül-e, illetve a társaságnak van-e fellelhető vagyona. Most adójogi szempontból vizsgáljuk a lehetőségeket.