Az Unió megregulázná Kínát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Unió hétfőn a termékbiztonsági szabályok betartására sürgette Kínát. Főként a játékokat érintően várja el ezt az unió, amely egyben bővebb információkat is vár Pekingtől a hamisított termékekkel összefüggésben.

Megleva Kuneva fogyasztási ügyekben illetékes uniós biztos pekingi tárgyalásai alkalmával fogalmazta meg a kérést Li Chang jiang-nak, aki a kínai minőségbiztonsági felügyelet vezetője. Kuneva kérte Kínát, tegyenek többet a piaci ellenőrzés terén, akadályozzák meg, hogy veszélyes gyártmányok az unió piacára kerüljenek és ezzel is javítsák Kínának, mint exportőr országnak is a hírnevét.

2006-ban 924 terméket, köztük nem biztonságos villanyégőket, vízforralókat, hibás babakocsikat minősített az unió túlságosan veszélyesnek ahhoz, hogy piacra kerülhessenek. Ezek fele részben kínai eredetűek voltak. Kínát Kuneva szóvivője a termékbiztonság szempontjából leginkább aggodalomra okot adó országnak minősítette.

A gyerekjátékokat azért emelte ki az uniós biztos, mivel az Európában értékesített gyerekjátékok több mint fele Kínából származik. Az unió termékbiztonsági figyelmeztetési rendszerében (RAPEX) 2005-ben a gyerekjátékokat érintően a figyelmeztetések 80 százalékban kínai gyártmányokra vonatkoztak.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.