Az Unió megregulázná Kínát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Unió hétfőn a termékbiztonsági szabályok betartására sürgette Kínát. Főként a játékokat érintően várja el ezt az unió, amely egyben bővebb információkat is vár Pekingtől a hamisított termékekkel összefüggésben.

Megleva Kuneva fogyasztási ügyekben illetékes uniós biztos pekingi tárgyalásai alkalmával fogalmazta meg a kérést Li Chang jiang-nak, aki a kínai minőségbiztonsági felügyelet vezetője. Kuneva kérte Kínát, tegyenek többet a piaci ellenőrzés terén, akadályozzák meg, hogy veszélyes gyártmányok az unió piacára kerüljenek és ezzel is javítsák Kínának, mint exportőr országnak is a hírnevét.

2006-ban 924 terméket, köztük nem biztonságos villanyégőket, vízforralókat, hibás babakocsikat minősített az unió túlságosan veszélyesnek ahhoz, hogy piacra kerülhessenek. Ezek fele részben kínai eredetűek voltak. Kínát Kuneva szóvivője a termékbiztonság szempontjából leginkább aggodalomra okot adó országnak minősítette.

A gyerekjátékokat azért emelte ki az uniós biztos, mivel az Európában értékesített gyerekjátékok több mint fele Kínából származik. Az unió termékbiztonsági figyelmeztetési rendszerében (RAPEX) 2005-ben a gyerekjátékokat érintően a figyelmeztetések 80 százalékban kínai gyártmányokra vonatkoztak.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.