Baki a magyarorszag.hu-n


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Délután téves hír jelent meg az elektronikus adózással kapcsolatban a www.magyarorszag.hu honlapon, ugyanis nem volt zavar a kormányzati ügyfélkapu és az adóhatóság közötti adatforgalomban – tájékoztatta az MTI-t Nagy József, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) főosztályvezetője. A honlap délután arról tájékoztatta a látogatókat, hogy 14.45-15.10 óra között zavar volt az adatok APEH felé továbbításában.

Nagy József elmondta: az adóhatóság megvizsgálta a problémát és kiderült, hogy a közlemény téves információn alapult, ugyanis a szolgáltatás végig folyamatosan üzemelt. Csak a csütörtöki napon délután 4 óráig 160 ezer bevallás elküldése volt sikeres – mondta a főosztályvezető. A beadott bevallások száma óráról órára folyamatosan növekszik – tette hozzá. Február 15-e két héten belül már a harmadik fontos bevallási határidő.

Ezúttal az egyéni vállalkozók éves szja bevallását, az evás vállalkozók többségének (akik nem tartoznak a számviteli törvény alá) éves bevallását várja az adóhatóság, továbbá azokét (például a civil szervezetekét), akik éves adatszolgáltatásra kötelezettek. Az APEH által várt mintegy 900 ezer e-bevallásnak, illetve adatszolgáltatásnak a felét csütörtök délutánig már elküldték az adózók.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.