Baki a magyarorszag.hu-n


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Délután téves hír jelent meg az elektronikus adózással kapcsolatban a www.magyarorszag.hu honlapon, ugyanis nem volt zavar a kormányzati ügyfélkapu és az adóhatóság közötti adatforgalomban – tájékoztatta az MTI-t Nagy József, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) főosztályvezetője. A honlap délután arról tájékoztatta a látogatókat, hogy 14.45-15.10 óra között zavar volt az adatok APEH felé továbbításában.

Nagy József elmondta: az adóhatóság megvizsgálta a problémát és kiderült, hogy a közlemény téves információn alapult, ugyanis a szolgáltatás végig folyamatosan üzemelt. Csak a csütörtöki napon délután 4 óráig 160 ezer bevallás elküldése volt sikeres – mondta a főosztályvezető. A beadott bevallások száma óráról órára folyamatosan növekszik – tette hozzá. Február 15-e két héten belül már a harmadik fontos bevallási határidő.

Ezúttal az egyéni vállalkozók éves szja bevallását, az evás vállalkozók többségének (akik nem tartoznak a számviteli törvény alá) éves bevallását várja az adóhatóság, továbbá azokét (például a civil szervezetekét), akik éves adatszolgáltatásra kötelezettek. Az APEH által várt mintegy 900 ezer e-bevallásnak, illetve adatszolgáltatásnak a felét csütörtök délutánig már elküldték az adózók.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.