Beindult az adóamnesztia

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. május 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint hatmilliárd forint, korábban adózatlan jövedelmet helyeztek el Stabilitási Megtakarítási Számlán (SMSZ) – írja a Népszava.


Az adóamnesztia annak nyújthat teljes biztonságot a jövedelem legalizálásában, aki külföldi bankszámlán tartott pénzét kívánja haza hozni, vagy aki Magyarországon készpénzben tartja az adózatlan forintjait. Nem jelent viszont megoldást az adóamnesztia azoknak, akik magyarországi bankszámlán tartanak adózatlan pénzt, és azt a stabilitás megtakarítási számlára utalással legalizálnák – nyilatkozta a Népszavának Angyal József okleveles adószakértő.

Tavaly december óta van lehetőség arra, hogy ha valaki legalább ötmillió forintért vásárol államkötvényt, és öt évig nem nyúl hozzá, akkor az adóhatóság nem firtatja a pénz eredetét és csak a tőke után kell adót fizetni. A három banknál – az OTP-nél, az FHB-nál és az UniCreditnél – összesen 74 számlára 6,185 milliárd forintot raktak.

               

A nemzetgazdasági miniszter, gazdaságot erősítő, jó döntésnek nevezte a fekete pénzek ilyen módon történő kifehérítését, míg az adószakértő törvényes pénzmosodának tartja a konstrukciót – írja a lap.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.

A COVID-19 világjárvány következményeinek kezelése a transzferárazásban
2021. március 3.

A világjárvány nyomán a transzferárak kapcsán több a bizonytalanság, mint bármikor korábban. A NAV szakemberei a minap részleteiben is ismertették álláspontjukat a transzferár-szakmával, és megerősítették: az OECD és az adóhatóság korábban közzétett iránymutatásai továbbra is érvényesek.