BKV-mérleg: 13 milliárdos veszteség, 75 milliárdos adósság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén 13 milliárd forintos veszteséggel számol a BKV, 75 milliárd forintos adósság mellett – mondta az InfoRádiónak a közlekedési cég április 1-jén hivatalba lépett gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Tóth Norbert hozzátette, hogy most fejeződött be a BKV átvilágítása, amelynek alapján eldöntik, hol lehet csökkenteni a költségeket és miként lehet növelni a bevételeket.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy részben a reklámfelületek, valamint az ingatlanok bérbeadásából származó bevételek növelésével, részben pedig a közlekedési vállalat költségeinek csökkentésével tudják lefaragni a veszteséget.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.