BKV-mérleg: 13 milliárdos veszteség, 75 milliárdos adósság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén 13 milliárd forintos veszteséggel számol a BKV, 75 milliárd forintos adósság mellett – mondta az InfoRádiónak a közlekedési cég április 1-jén hivatalba lépett gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Tóth Norbert hozzátette, hogy most fejeződött be a BKV átvilágítása, amelynek alapján eldöntik, hol lehet csökkenteni a költségeket és miként lehet növelni a bevételeket.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy részben a reklámfelületek, valamint az ingatlanok bérbeadásából származó bevételek növelésével, részben pedig a közlekedési vállalat költségeinek csökkentésével tudják lefaragni a veszteséget.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.