Brüsszel megkerülheti a magyar kormányt a minimumadó ügyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy terv szerint az egyhangú döntést igénylő adótervezet helyett Brüsszel egy olyan „megerősített együttműködési megállapodást” szorgalmazna a tagállamok körében, amiből Magyarországot ki lehet hagyni – írja a portfolio.hu a Politico értesülései alapján.

Az Európai Bizottság a tagországok kormányaihoz fordul, hogy támogatnák-e azt a tervet, hogy az EU Magyarországot megkerülve valósítsa meg a 15 százalékos globális minimális társasági adókulcsról szóló elképzelését – olvasható a portfolio.hu Politico információira alapozó cikkében.

A jövő hónapban, amikor a pénzügyminiszterek Luxembourgban találkoznak a havi Ecofin-értekezletükön, már be is mutathatják a megerősített együttműködésre vonatkozó kezdeményezést – mondta az egyik tisztviselő a Politiconak, áll a portfolio.hu cikkében.


Kapcsolódó cikkek

2022. június 21.

Az Országgyűlés elutasította a globális minimumadót

Az Országgyűlés határozatban utasította el a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv elfogadását – a dokumentumot 118 igen szavazattal, 32 ellenvoks és 6 tartózkodó szavazat mellett fogadta el a Ház.
2022. május 26.

Adó Online Podcast: ezt kell tudni a globális minimumadóról

Akár már jövőre életbe léphet a 15 százalékos globális minimumadó, ami világszerte, így Magyarországon is komoly változásokat hozhat a vállalatok működésében. Hallgassa meg legújabb podcast adásunkat, melyben szakértőnk, Bagdi Lajos foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.