Cigarettacsempészeket fogott a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Háromezer doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök egy Budapestre tartó InterCity vonaton Kisvárda és Nyíregyháza között – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

A NAV tájékoztatása szerint munkatársaik rutinellenőrzést tartottak a kisvárdai vasútállomáson, és észrevették, hogy két férfi két-két nagy bőrönddel száll fel a vonatra. A pénzügyőrök is felszálltak, majd miután a vonat elindult, igazoltatták a két utast, akikről kiderült, hogy ukrán állampolgárok. A két férfi bőröndjeiből összesen háromezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A hatóság a csaknem 2,5 millió forint értékű árut lefoglalta és jövedéki orgazdaság miatt eljárást indított. Az ügyben a várható bírság összege mintegy hárommillió forint – zárul a közlemény.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 27.

SZJA-felajánlások és felváltva gondozott gyermek utáni adókedvezmény | NAV-Figyelő 12. hét

Az adóhatóság közleményt adott ki a családi kedvezmény érvényesítése kapcsán. Kiemelik, hogy gyakori hiba, hogy az adóalanyok a felváltva történő gondozást félreértelmezik, illetve, hogy egy szükséges lépést kihagynak, tekintettel arra, hogy a felváltva gondozás ténye sem alapozza meg a családi kedvezmény megosztását. Erről, az SZJA 1+1%-ról, valamint az adótrafipax helyszínekről ad számot az eheti NAV-Figyelő.