Csaknem duplázná a rövidtávú repülőutakra kivetett adót a német kormány


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rövidtávú repülőutakra kivetett adó növeléséből finanszírozná a német kormány a vonatjegyek adójának csökkentését az alacsonyabb széndioxid-kibocsátás érdekében.

A német kormány 7,5-ről 13,03 euróra emelné a rövidtávú, Németországon belüli és európai utakra kivetett adó mértékét, jelentették be kedden a Pénzügyminisztériumban – írja a 444.hu a Reutersre hivatkozva.

A közepes távolságú utakra kivetett adó 23,43-ról 33,01 euróra, a hosszútávú utaké pedig 42,18-ról 59,43 euróra növekedne. A kormány 740 millió euró extra adóbevételre számít, ha jövő áprilisban életbe lépnek az új szabályok, ebből a vonatjegyekre kivetett adó 19-ről 7 százalékra történő csökkentését finanszíroznák, ami jó tíz százalékkal tenné olcsóbbá a jegyeket.

A rövid távú utak adóját azért növelnék nagyobb arányban, mert ezek extrém mértékben növelik a széndioxid-kibocsátást – olvasható a 444 cikkében.Kapcsolódó cikkek

2019. április 17.

Boeing-támogatás: büntetné az USA-t az EU

Nagyjából 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki importvámokat az Európai Unió a Boeing repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott, washingtoni támogatások miatt – jelentették be szerdán Brüsszelben.