Csaknem kétszeres ár az autópályás térfigyelőkért

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. március 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A becsült 120 millió forint helyett 192 millióért szereltet fel 16 térfigyelő kamerát három autópályán az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A társaság a Közbeszerzési Értesítőben nyilvánosságra hozta, hogy pályázatát a legolcsóbb ajánlatot tevő vállalkozó, a Montel Kft. nyerte meg.

Az M0 autópályán 3 darab, az M1-en 12 darab, míg az M15-ön egy darab térfigyelő kamera felszereléséről hirdetett eredményt a közbeszerzési felhívást közzétevő Állami Autópálya Kezelő Zrt. A beruházás eredetileg becsült értéke 120 millió forint volt, a tendert a legolcsóbb ajánlattevő nyerte meg 192 millió 150 ezer forinttal. A második helyezett Sagem Kft. 193 millió 515 ezer forintos ajánlati árat adott, míg a harmadik pályázó – a Getronocs Kft. – 194 millió 500 ezer forintos ajánlatot tett.

A beruházást az EU a Connect projekt keretében támogatta, ez a közép- és kelet-európai országok innovatív és intelligens közlekedési szolgáltatások fejlesztését szolgálja.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Volt egyszer egy cafetéria?
2019. augusztus 16.

A cafetéria-juttatások beépültek az adórendszerbe. Az elmúlt években számos elemének megszűnt a kedvezményezettsége, több megszűnt juttatással kapcsolatban nemzetközi perekbe bonyolódott Magyarország. Szakértőnk, dr. Juhász István kérésünkre összefoglalta véleményét.

Importvámok: nő a feszültség Kína és az USA között
2019. augusztus 15.

A világ két legnagyobb gazdasága között dúló kereskedelmi háborúban Washington eddig 250 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vetett ki 25 százalékos pótvámokat, amire válaszul Kína 110 milliárd dollár értékű amerikai árut sújtott különböző mértékű büntetővámokkal.

Hatalmas hamis termék raktárra bukkant a NAV
2019. augusztus 15.

Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a NAV munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le. A jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot.

Újra ismerős nevek a NAV adóslistáján
2019. augusztus 15.

A mágia sem segít azon, aki nem fizeti be az adóját – akár e tanulság is levonható az adóhatóság által közzétett jelentős összegű adóhiányt fehalmozó adósok listájából.