Csaknem kétszeres ár az autópályás térfigyelőkért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A becsült 120 millió forint helyett 192 millióért szereltet fel 16 térfigyelő kamerát három autópályán az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A társaság a Közbeszerzési Értesítőben nyilvánosságra hozta, hogy pályázatát a legolcsóbb ajánlatot tevő vállalkozó, a Montel Kft. nyerte meg.

Az M0 autópályán 3 darab, az M1-en 12 darab, míg az M15-ön egy darab térfigyelő kamera felszereléséről hirdetett eredményt a közbeszerzési felhívást közzétevő Állami Autópálya Kezelő Zrt. A beruházás eredetileg becsült értéke 120 millió forint volt, a tendert a legolcsóbb ajánlattevő nyerte meg 192 millió 150 ezer forinttal. A második helyezett Sagem Kft. 193 millió 515 ezer forintos ajánlati árat adott, míg a harmadik pályázó – a Getronocs Kft. – 194 millió 500 ezer forintos ajánlatot tett.

A beruházást az EU a Connect projekt keretében támogatta, ez a közép- és kelet-európai országok innovatív és intelligens közlekedési szolgáltatások fejlesztését szolgálja.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.