Csaknem kétszeres ár az autópályás térfigyelőkért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A becsült 120 millió forint helyett 192 millióért szereltet fel 16 térfigyelő kamerát három autópályán az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A társaság a Közbeszerzési Értesítőben nyilvánosságra hozta, hogy pályázatát a legolcsóbb ajánlatot tevő vállalkozó, a Montel Kft. nyerte meg.

Az M0 autópályán 3 darab, az M1-en 12 darab, míg az M15-ön egy darab térfigyelő kamera felszereléséről hirdetett eredményt a közbeszerzési felhívást közzétevő Állami Autópálya Kezelő Zrt. A beruházás eredetileg becsült értéke 120 millió forint volt, a tendert a legolcsóbb ajánlattevő nyerte meg 192 millió 150 ezer forinttal. A második helyezett Sagem Kft. 193 millió 515 ezer forintos ajánlati árat adott, míg a harmadik pályázó – a Getronocs Kft. – 194 millió 500 ezer forintos ajánlatot tett.

A beruházást az EU a Connect projekt keretében támogatta, ez a közép- és kelet-európai országok innovatív és intelligens közlekedési szolgáltatások fejlesztését szolgálja.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.