Csillagszóró után indul a Kikelet hadművelet

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. február 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kikelet hadművelet elnevezéssel tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat indult csütörtökön, amely március 31-ig tart.

Az érintett nyolc hatóság együttműködésével mintegy 35-40 ezer ellenőrzés várható, amikor is külön figyelmet kapnak a szezonális jellegű termelői és kereskedői tevékenységek, a húsvéti vásárok, az idegenforgalmi programok, illetve az ünnepekhez kapcsolódó rendezvények – jelentette be Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

A március 31-éig tartó ellenőrzéssorozat újdonsága, hogy a téli ellenőrzések során együttműködő hatóságokhoz – az APEH, az ÁNTSZ, a FVM, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a VPOP mellé – csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság is.

A 2007. november 21-én indult és hat hétig tartó Csillagszóró hadműveletben hét hatóság szakemberei végeztek összehangolt fogyasztóvédelmi ellenőrzést az év végi ünnepekhez kapcsolódóan. A hathetes akcióban 35 ezer ellenőrzést végeztek, mintegy 9 ezer esetben szabtak ki bírságot, hozzávetőleg 1,1 milliárd forint összegben, a lefoglalt áruk értéke meghaladta az 510 millió forintot.

Forrás: FigyelőNet


Kapcsolódó cikkek:


Adócsökkentés jön Horvátországban
2018. szeptember 21.

Áfacsökkentés, személyi jövedelmi adó csökkentés, idegenforgalmi adó mérséklése, járulékok eltörlése – a munkáltatók szerint azonban mindez kevés.

Kamat, adósság, elengedés, devizahitel (2. rész)
2018. szeptember 21.

A kamatszedés tiltása a kereszténység egyik alapvető törvénye volt. Az első ezredfordulót követően kezdett ez a tiltás enyhülni, és ebben szerepük volt a pápáknak, tudósoknak, de leginkább a pénzkereskedelemmel foglalkozó személyeknek, családoknak. A sorozat második részében a reneszánsz időszakával, előzményeivel, utóhatásaival foglalkozunk.