Csökken a Braille-eszközök áfája

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. október 31.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Januártól a a Braille-nyomtatók és a Braille-kijelzők áfája is 5 százalékra csökken. 


27 százalékról 5 százalékra csökken több vakokat és gyengénlátókat segítő eszközök áfája, miután a parlament 176 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a fideszes Tapolczay Gergely és Nyitrai Zsolt vonatkozó javaslatát.

 

A kormánypárti képviselők azzal indokoltak, hogy a vakokat és gyengénlátókat segítő eszközök egy része – például a Braille-írógép – már korábban is kedvezményes áfakulcs alá tartozott, azonban ezek az eszközök folyamatosan fejlődnek, így szükséges bővíteni a kört. A kedvezményes áfakulcs 2018. január 1-jétől a Braille-nyomtatóra és a Braille-kijelzőre is vonatkozik.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


A szocializmus építése (1948-56) – 1. rész
2019. március 22.

Az ország erőltetett újjáépítése valósult meg az úgynevezett Rákosi-korszakban. A kuláküldözés, a magántulajdonon alapuló gazdaság ellenséggé tétele napi gyakorlat volt ebben az időszakban. A politikai vezetés az eszközökben nem nagyon válogatott, a cél elérése érdekében az adózást és az adóztató apparátust is eszközként használták fel.

Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról
2019. március 21.

Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról

Az adóhatóság honlapján tájékoztató jelent meg „Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról” címmel. Az összeállítás választ ad a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Cikkünkben bemutatjuk ezeket a kérdéseket.

Új brit adóhatósági tájékoztató no-deal Brexit esetére
2019. március 20.

A Brexittel kapcsolatban az eredeti, március 29-i határidő közeledtével egyre nagyobb a bizonytalanság, ebben a helyzetben pedig fokozottan igaz, hogy a leginkább körültekintően a megállapodás nélküli kilépésre való felkészüléssel járhatunk el.

A kormány napirendre veheti a szállásáfa-csökkentést
2019. március 20.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerének sikeres bevezetése esetén a kormány napirendre veszi a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlését megnyitó beszédében szerdán Budapesten.