Csökken a Braille-eszközök áfája

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. október 31.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Januártól a a Braille-nyomtatók és a Braille-kijelzők áfája is 5 százalékra csökken. 


27 százalékról 5 százalékra csökken több vakokat és gyengénlátókat segítő eszközök áfája, miután a parlament 176 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a fideszes Tapolczay Gergely és Nyitrai Zsolt vonatkozó javaslatát.

 

A kormánypárti képviselők azzal indokoltak, hogy a vakokat és gyengénlátókat segítő eszközök egy része – például a Braille-írógép – már korábban is kedvezményes áfakulcs alá tartozott, azonban ezek az eszközök folyamatosan fejlődnek, így szükséges bővíteni a kört. A kedvezményes áfakulcs 2018. január 1-jétől a Braille-nyomtatóra és a Braille-kijelzőre is vonatkozik.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Fantomcégekkel csalta az áfát az őrző-védő bűnszervezet
2021. június 21.

Egy őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át.

A globális minimumadóról egyeztetett az adószakma
2021. június 21.

Az Adó-Tanácskozás online ülésén a résztvevők egyetértettek abban, hogy a 15 százalékos minimumadó bevezetése nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió versenyképességét veszélyeztetné – közölte Izer Norbert.

Orbán: az adóemelés méreg
2021. június 18.

A miniszterelnök szerint Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat.